Geef je WordPress website een professionele uitstraling met een favicon.

favicon wordpress website online met marinka learndash training website laten maken

Op veel WordPress websites is hij nog niet aanwezig: de favicon. Ik kan me voorstellen dat dit voor veel mensen nog iets onbekends is. Maar het is wel belangrijk voor je website dat je er één plaatst of laat plaatsen door een websitebouwer. Het zorgt voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling van je website. Lees verder: Geef je WordPress website een professionele uitstraling met een favicon.

Wat is het en waar zit de favicon?

Wat is een favicon en waar zit deze? Een favicon is een kleine afbeelding die getoond wordt op het tabblad van je website. Als je geen favicon hebt met jouw afbeelding, dan zie je een grijs wereld bolletje links bovenin. Op deze afbeelding hieronder zie je de favicon naast het woord ‘Dashboard’. Een favicon is onderdeel van de branding voor je bedrijf.

Waarom is een favicon belangrijk voor jouw WordPress website?

  • Het geeft je website een professionele uitstraling.
  • Het zorgt voor een geloofwaardige uitstraling, wat zorgt voor meer vertrouwen van je klanten.
  • Je website is makkelijker terug te vinden in de favorietenlijst.
  • De Favicon maakt het tabblad van je geopende website herkenbaar tussen alle andere geopende tabbladen. Ter info: ik heb vaak veel tabbladen open staan in de browser en dan zijn herkenbare Favicons erg fijn.
  • Het zorgt voor herkenbaarheid, omdat je voor je favicon de kleuren van jouw huisstijl kunt gebruiken en een voor jouw bedrijf herkenbaar logo.

Weetje: Het woord favicon is een afkorting voor ‘Favourite Icon”

Wat is het juiste formaat voor een favicon?

Voor de juiste grootte van een favicon raad ik je aan een afbeelding van 512×512 pixels te gebruiken. In een online programma zoals Canva is het gemakkelijk om een favicon te maken in het juiste formaat. Een favicon is klein, let er op dat je een duidelijk herkenbare favicon maakt.

Hoe plaats je een favicon op je WordPress website?

Je plaatst een favicon voor je WordPress website in de customizer. Hier kom je via je Dashboard -> Weergave -> Customizer. Als je in het scherm van de customizer zit, zoek je links in het menu naar ‘Instellingen’. Dan ga je naar ‘Site-identiteit’ en daar kun jij je favicon, ook wel ‘site pictogram’ genoemd wijzigen. Klik boven in nog wel even op ‘Publiceren” en dan heb jij je favicon geplaatst.

Wil jij dit nou ook?

Wil jij nou ook een, voor jouw bedrijf, herkenbare favicon op jouw WordPress website? Om je website een professionele uitstraling te geven maar heb je geen zin en tijd om een favicon te plaatsen? Voor €12,95 plaats ik jouw Favicon op jouw website. Klik hier om contact op te nemen.

Heb je meer van dit soort website problemen? Laat mij je helpen. Vertel mij in het contactformulier waar jij tegen aan loopt met jouw website.

waarom-een-website-maken

Waarom een website maken als ondernemer?

welke webhosting voor wordpress

Welke webhosting voor WordPress?

Online-met-Marinka-passief-inkomen-zo-begin-je-met-maken-van-een-online-cursus

Passief inkomen met een vingerknip? Zo begin je met maken van een online cursus.

Online-met-marinka-een-webshop-starten-met-spotify

Een webshop starten met Shopify? Lees dit!

Wat-is-een-online-leeromgeving-Online-met-Marinka

Wat is een online leeromgeving?