Home » BLOG » WordPress: van frustratie naar fan.

WordPress: van frustratie naar fan.

Ik neem je in dit artikel mee hoe het mij is vergaan. WordPress: van frustratie naar fan. Het is begonnen “vroegah” met het programma “FrontPage”. Daarmee wilde ik websites maken. Ik heb er vaak mee geknutseld. Later heb ik mijn scriptie voor één van mijn MBO opleidingen daarmee online gezet. De reden daarvoor was dat de mensen die een vragenlijst hadden ingevuld, de uitslag van mijn onderzoek online in konden zien. Ik had een website gebouwd en de linkjes aan het werken gekregen. De uitstraling was, tja, een beetje “MS Word” paars met een jaren 90 uitstraling.

Het internet in de 90’s

Het waren toen ook de jaren 90 en wij hadden net internet thuis. Per tik en met een modem die veel herrie maakte. Ik mocht per week een paar momenten op internet. Echt gebruikershandleidingen voor Frontpage opzoeken was er niet bij, ik weet niet eens of dat online al vindbaar was! Als ik nu iets niet weet, dan is Google my best friend. Destijds vond ik het internet al super, ik kon zelfs chatten met mensen van over de hele wereld. Die mogelijkheden waren en zijn geweldig.

Ik ontdekte WordPress..

Het bleef toch hangen, websites willen maken. Toen ben ik mij op WordPress gaan richten. Eerst was het nog “proberen een WordPress website te bouwen”, om daarna van pure frustratie de laptop aan de kant te willen smijten. Wat een frustratie en irritatie zeg! Ik wilde zo graag hetgeen wat ik voor ogen had kunnen creëren op dat computerscherm. Wat een ellende. En altijd zat er ergens iets in de lay-out/thema wat ik niet wilde. Gele letters bijvoorbeeld, niks voor mij. Of een menu op een gekke manier, ik vond het maar stom, zo moeilijk kon het toch niet zijn! Van WordPress frustratie naar fan, daar was zeer zeker nog geen sprake van.

En dan..

Dit sukkelde even zo door. Tot er het moment was dat ik besloot het roer van mijn werkende leven om te gooien. Hier ging wel een jaar of twee over heen, maar uiteindelijk kwam ik toch weer uit bij hetgeen wat ik “vroegah” leuk vond om te doen: online bezig zijn. De mogelijkheden van nu zijn nog uitgebreider dan toen. Ik kwam uit bij het beroep Virtual Assistant, VA.

..een opleiding volgen?

Ik heb er toen voor gekozen om een training tot Virtual Assistant te doen. Deze heb ik gevolgd bij Blueberry Dynamic. Veel VA’s werken op administratief/organisatorisch gebied. Daar had ik geen werkervaring in en is ook iets wat niet bij mij past. Daarna ging ik bij Weblish de training tot Webassistant volgen. Hier zou ik online skills leren die ik toe zou kunnen passen als VA. Toen ik hier bijna mee ging starten, had ik al iemand gevraagd die mij kon helpen een website te realiseren. Ja, je leest het goed: ik had het opgegeven om mijn eigen website te realiseren.

Zelf aan de slag

Toen startte de Webassistant opleiding. De eerste lessen bestonden uit je eigen website bouwen met WordPress. Mijn insteek was: ik kijk dat wel even aan, probeer het en ga mij vooral richten op de andere onderdelen van de opleiding. De lessen begonnen heel basic, met de instellingen op het dashboard. Daarbij had ik al vaak momenten van: “ohh moet dat zo!” en “interessant!” en ga zo maar door. Ik was verkocht, enthousiast en super blij. Wat was dit gaaf om te doen!

Ik was om!

Zo volg je dan praktijk lessen, leer je veel over een website, webshop en online academy bouwen en ben je helemaal om. Na veel proberen, oefenen, deleten en fouten maken én oplossen, kan ik zeggen: Ik weet hoe je een functionele en mooie WordPress site opbouwt. En het is supertof om te doen! 

Wat zijn jouw ervaringen met WordPress? Hoe gaat het met jouw laptop/computer? 

Laat het mij weten in een mail naar info@onlinemetmarinka.nl

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Bezig met affiliate marketing
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?