Home » BLOG » WordPress thema kopen, hier doe je dat

WordPress thema kopen, hier doe je dat

wordpress-thema-kopen

Je wil een WordPress thema kopen voor je website. De standaard thema’s passen niet echt bij je bedrijf, dus je wil op zoek naar een ander thema. In dit artikel geef ik je een aantal tips waar je een WordPress thema kunt kopen en waar je op moet letten.

Wat is een WordPress thema

Een WordPress thema is de basis van je website. Dit thema geeft de indeling en uitstraling van je website weer. Je kunt een blanco thema gebruiken, zoals het ‘Hello theme’ wat past bij de Elementor pagebuilder. Doordat deze blanco is heb je volledige keuze vrijheid wat betreft het vormgeven, indelen en de uitstraling van je website met de pagebuilder van Elementor. Dit kan juist ook verlammend werken, als je niet weet waar je moet beginnen. Een andere optie is een ingevuld thema gebruiken, waar je zelf je eigen foto’s in plaatst van jouw bedrijf, zoals het Astra thema. Het verschilt per thema in hoeverre je het thema aan kunt passen aan je wensen.

Gratis WordPress thema gebruiken

Via het dashboard van je WordPress website kun je bij ‘Weergave’ -> ‘Thema’s’ kiezen uit een groot aantal gratis thema’s. WordPress zelf heeft ook een aantal gratis thema’s. Door op een thema te klikken kun je meer informatie lezen over het thema, wie het gebouwd heeft en wat de reviews van gebruikers zijn. Wil je een gratis thema gebruiken, kies dan voor een thema van het WordPress team of een thema zoals WPAstra. Van deze ontwikkelaars mag je ervan uit gaan dat ze hun gratis thema’s regelmatig updaten. Bij onbekendere ontwikkelaars weet je dat niet zeker, het komt voor dat ontwikkelaars stoppen met het updaten van hun thema. Met als gevolg dat veiligheidupdates niet meer gedaan worden en bugs niet worden opgelost. En als jij net dat thema hebt gebruikt voor je website, dan wordt je daar niet blij van!

Betaald WordPress thema kopen

Het voordeel van een betaald WordPress thema kopen is vaak dat je tot op een bepaalde hoogte gebruik kunt maken van support vanuit de ontwikkelaar van het thema. Heb je dan een garantie dat de ontwikkelaar nooit stopt met het updaten van het thema? Ehh, nee, dat heb je niet. Wat je wel kunt doen is kiezen voor een thema van een merk wat al langer bestaat, een hoog aantal downloads heeft en goede reviews heeft. Zoals het thema van WPAstra. En nee, een betaald WordPress thema kopen is geen garantie voor een goed thema. Met aardig wat technische kennis kan iedereen een WordPress thema maken en verkopen. Vandaar dat het goed is om je erin te verdiepen.

Verschil in betaalde thema’s

Betaalde WordPress thema’s verschillen onderling ook. Het kan een thema zijn wat op zich zelf staat, een soort ‘eigen merk’, maar het kan ook een thema zijn wat gemaakt is voor het gebruik met een pagebuilder zoals Divi, Elementor en Beaver Builder.

Heb je een pagebuilder nodig bij een WordPress thema?

In de basis heb je geen pagebuilder nodig bij een vooraf ingevuld thema. Maar, je zult net zien dat er een element in het thema zit, wat je niet aan kan passen in het thema. Dan kan het gebruik van een pagebuilder handig zijn.

WordPress thema kopen, dat doe je hier

Je hebt besloten om een template te kopen, maar waar kun je dat het beste doen? Ik geef je een aantal tips voor websites met veel keuze en websites met weinig keuze, om het makkelijk te maken. Bij Themeforest en Creative Market kun je veel verschillende soorten thema’s kopen, van veel verschillende aanbieders. WPAstra is een thema die bekend staat om onder andere zijn snelheid. In het WPAstra thema kun je kiezen voor heel veel kant en klare websites die je aan kunt passen. ElegantThemes en Beaver Builder bieden thema’s aan die passen bij hun basis thema’s en/of pagebuilders. Ik hoop dat het zo enigszins duidelijk is.

  1. Themeforest
  2. WPAstra eventueel samen met Elementor
  3. ElegantThemes voor Divi Builder
  4. Beaver Builder theme voor Beaver Builder
  5. Creative Market

Nr. 1. Themeforest

Themeforest heeft een groot aanbod betaalde WordPress thema’s. Het is een soort marktplaats van verschillende aanbieders. Je kunt met de filter optie de keuze steeds wat kleiner maken. Je kunt kiezen uit de wekelijkse bestsellers, de top themes voor een online winkel enz enz. Het is ook mogelijk om te filteren op het aantal sterren, de zogenaamde ‘rating’. Zet deze op 4 sterren en hoger, dan filter je de ‘slechtste’ thema’s eruit.

Nr. 2. WPAstra samen met Elementor

WPAstra is een snel en lichtgewicht thema met veel keuze uit kant en klare websites, die in de basis behoorlijk aangepast kan worden aan jouw wensen. In combinatie met Elementor maak je dit WordPress thema helemaal zoals jij het voor ogen hebt. Het voordeel van dit thema is dat het snel en lichtgewicht is, wat het een zoekmachine optimalisatie vriendelijk thema maakt. Wil je in de toekomst aan de slag met zoekmachine optimalisatie, dus beter gevonden worden in zoekmachines? Dan sta je met dit thema op het stuk technische zoekmachinoptimalisatie al 1-0 voor. Elementor werkt goed samen met veel thema’s.

BrainstormForce-Store

Nr. 3. Elegant Themes voor Divi Builder

ElegantThemes heeft een grote keuze in thema’s, deze vindt je in de MarketPlace. Je hebt de keuze uit child themes, extensies en layouts. Deze thema’s werken samen met de Divi Builder. Met alleen de DiviBuilder en de bijbehorende templates kun je al een prima website neerzetten.

Nr. 4. Beaver Builder theme voor Beaver Builder

Het Beaver Builder theme is een enkel thema wat bewerkt wordt met Beaver Builder. Met Beaver Builder heb je de beschikking tot een aantal templates en modules. Op de MarketPlace is het mogelijk om extra templates aan te schaffen. Het Beaver Builder theme staat erom bekend dat het een lichtgewicht theme is en dat het Google Fonts en Woocommerce ondersteunt. Zelf heb ik met updates nooit problemen gehad met Beaver Builder. Je kunt de functies van Beaver Builder uitbreiden met Beaver Themer, Ultimate addons, PowerPack for Beaver Builder.

Get Beaver Builder Now!

Nr. 5. Creative Market

Creative Market heeft een divers aanbod. Er worden veel WordPress thema’s aangeboden, geschikt voor onder andere Divi, Elementor en meer. Je koopt hier niet alleen WordPress thema’s, maar ook fonts, Shopify themes, Canva templates, Mock ups en ga zo maar door. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

WordPress thema kopen, conclusie

Er zijn veel aanbieders als het gaat om WordPress thema’s. De keuze is reuze. In dit artikel geef ik een aantal tips voor het kiezen van een WordPress thema. Ik heb het aantal aanbieders bewust klein gehouden omdat je anders door de bomen het bos niet meer ziet. In mijn optiek heb je een degelijk WordPress thema nodig waar op je kan vertrouwen. Nu is het nooit helemaal uit te sluiten dat je nooit problemen krijgt met een WordPress thema, maar door de tips in dit artikel op te volgen verklein je de kans er op wel!

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2023 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?