Home » BLOG » WordPress alternatief

WordPress alternatief

Inhoudsopgave

  Je bent op zoek naar een WordPress alternatief en komt er maar niet uit. Waar moet je op letten bij een WordPress alternatief? En hoe weet je zeker dat je niet tegen dezelfde dingen aan gaat lopen, als dat je met WordPress had? In dit blog artikel neem ik je mee in hoe ik hier over denk, waar ik op zou letten en wat de voor- en nadelen zijn van andere website systemen dan WordPress.

  Wat is WordPress en waarom zou je een WordPress alternatief willen?

  Wat is WordPress en waarom zou je een WordPress alternatief willen? WordPress is een CMS, een Content Management Systeem. Met het programma WordPress kun je een website en/of webshop bouwen. In het begin was WordPress vooral een programma waar men blogs, artikelen zoals deze die je nu leest, op kon plaatsen. Eventueel met een afbeelding erbij, en dat was het in het begin wel. Je was beperkt in de mogelijkheden wat betreft kleurgebruik en uitstraling. WordPress biedt veel mogelijkheden, en als je niet weet hoe het werkt, voelt het overweldigend en lijkt het alsof je het nooit onder de knie gaat krijgen. Dat is voor veel mensen een reden om een alternatief voor WordPress te zoeken.

  Verschil tussen WordPress en alternatieve website bouw programma’s: wel of geen hostingpakket nodig

  Het verschil tussen WordPress en alternatieve website bouw programma’s zit ‘m vaak in het feit dat je voor WordPress een hostingpakket nodig hebt, om WordPress op te laten draaien. Afhankelijk van je hostingprovider en gekozen pakket, kun je wat problemen ondervinden met je hostingpakket. Dit is vaak op te lossen, maar daar moet je of hulp voor vragen bij de hostingprovider of je moet zelf aan de slag.

  Voor WordPress alternatieven geldt vaak dat je een software kunt gebruiken, inclusief hosting zonder dat jij daar als klant ook maar iets mee van doen hebt.

  Verschil in WordPress en alternatieve website bouw programma’s: gebruiksgemak

  Het gebruiksgemak van WordPress alternatieven kan groter zijn dan WordPress zelf, hoewel je je daar ook eerst in zult moeten verdiepen hoe het werkt. Als je echt alleen blokken bij elkaar hoeft te slepen om je website te bouwen en de pagina’s onderling moet verbinden, dan kan dat voor veel gebruiksgemak zorgen. Een voorbeeld hiervan is dit Nederlandstalige systeem, dit kun je 14 dagen testen om te kijken of het iets voor jou is. Vaak heb je minder keuze wat betreft vormgeving voor je website, maar dat kan ook prettig zijn, als je juist minder te kiezen hebt.

  Voorbeelden van een WordPress alternatief

  Er zijn andere systemen dan WordPress die je gebruikt in combinatie met een hostingpakket, denk aan een Magento. Deze systemen laat ik in dit blog artikel buiten beschouwing, omdat ik er van uit ga dat je een WordPress alternatief zoekt vooral vanwege het gebruiksgemak. Bij de WordPress alternatieven is het goed om te kijken wat je krijgt voor je geld. Kijk goed naar het aantal pagina’s wat je krijgt, of je je eigen domein kunt koppelen en of je beperkt bent in het aantal bezoekers per maand.

  Voordelen van een WordPress alternatief

  De voordelen van een WordPress alternatief zijn het gebruiksgemak. Je hebt geen omkijken naar het up to date houden van de software op het hostingpakket of die van het website bouw programma. Vaak kun je met een drag & drop systeem je website makkelijk in elkaar zetten. Je website staat snel online, zonder dat je zelf al te veel uit moet zoeken.

  Nadelen van een WordPress alternatief

  De nadelen van een WordPress alternatief kunnen zijn: de maandelijks of jaarlijkse terugkerende kosten. Met een WordPress website heb je echter ook maandelijkse of jaarlijkse kosten voor het hostingpakket en eventueel een andere software om je website te bouwen. De ontwerp mogelijkheden voor je website kunnen beperkt zijn. Vaak niet zo makkelijk is om over te stappen op een andere website bouwer, mocht je dat willen. Je kunt vaak niet de complete website overzetten op bijvoorbeeld een WordPress installatie. In de meeste gevallen moet je dan helemaal opnieuw beginnen en kun je bijvoorbeeld teksten ook niet makkelijk over zetten. Dit is iets om mee te nemen in je keuze voor wel of geen WordPress alternatief.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Tips om te starten met extra geld verdienen met je website of social media.

  ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?