Home » BLOG » Welke website builder kiezen voor WordPress?

Welke website builder kiezen voor WordPress?

welke-website-builder

Wanneer je hebt besloten om zelf je website te gaan bouwen, dan wordt het eerst tijd voor een rondje Googlen. Want wat heb je nodig om een website te bouwen? Allereerst heb je een hostingpakket nodig. Dan moet op dat hostingpakket een bepaalde software komen, een Content Management System, zoals WordPress. Daarna kun je kiezen om alleen met WordPress te gaan werken, of je kiest ervoor om met een website builder of page builder aan de slag te gaan.

Wat is een website builder?

Een website builder is een programma dat je gebruikt in combinatie met in dit geval, WordPress. Een website builder stelt je in staat om een website te bouwen, zonder te hoeven coderen. Veel builders werken volgens het WYSIWYG principe: What You See Is What You Get. Voeg jij aan de voorzijde van de website een rij toe, dan zie je direct dat die rij geplaatst wordt. Dit geldt ook voor een tekstbewerker en andere functies die een website builder heeft. Al bouwende zie je hoe jouw website er uit komt te zien.

Welke website builder kies je voor WordPress?

Voor WordPress zijn er veel website builders op de markt. Iedere website builder heeft zijn voor- en nadelen. Ze hebben allemaal een zogenoemde ‘leercurve’, je moet er mee oefenen om in de vingers te krijgen hoe de software werkt. 

Een aantal bekende page builders zijn:

  • DIVI theme: is een erg populaire builder. Werkt samen met veel andere softwares.
  • Elementor Pro: heeft als nadeel dat het WYSIWYG in mijn ogen niet helemaal klopt. Nadat je de veranderingen opgeslagen hebt, kan je website er net wat anders uit zien.
  • Beaver Builder Pro: is minder bekend onder het grote publiek, maar werkt prettig en vaak goed samen met andere softwares.
  • Thrive Architect: Deze software helpt je met een paar stappen op weg om je website te bouwen, zonder al te veel technisch gedoe.

Elke page builder heeft zijn voors- en tegens. Iedereen die met een website builder werkt, zal hier zijn of haar eigen mening over hebben. Zoveel mensen, zoveel meningen. 

Een website builder werkt met licenties.

Je hebt besloten om met een bepaalde website builder aan de slag te gaan. Fijn! Website builders voor WordPress werken met licenties. Je schaft de licentie aan bij de website van de betreffende website builder. Daarna krijg je een licentiecode die je in moet voeren in WordPress. Het kan zijn dat je nog een bestand via je account bij de website builder moet downloaden, dit is de software zelf. Soms kun je de software ook downloaden via de plugin of thema sectie van WordPress zelf. Deze software werkt pas wanneer je de licentiecode in hebt gevoerd.

Hoe lang gebruik je een website builder licentie?

Een licentie voor een website builder blijft je in principe altijd gebruiken. Ook als je de website hebt afgebouwd, dan is het verstandig om de licentie te behouden. Je ontvangt updates hiervoor, zodat de software zo goed mogelijk blijft werken. Besluit je te stoppen met de licentie, wees je er dan ook bewust van dat dit van invloed kan zijn op de uitstraling en functionaliteiten van je website.

Stop je met een licentie, dan doe je er goed aan om de (in)actieve plugin te verwijderen.

Een licentie voor een website builder opzeggen en toch blijven gebruiken? Geen goed idee!

Ken je het verhaal van die ondernemer die van een bepaalde plugin het abonnement (de licentie) stop had gezet? En nog wel de plugin gebruikte op de website, want dat scheelde weer in de kosten? Omdat deze ondernemer geen updates meer kreeg voor deze plugin, (de licentie was beëindigd) , werd de website een makkelijk doelwit voor hackers en spammers. Het gevolg was dat na een tijdje, de hele website voorzien was van pornolinkjes. Daar wordt je als ondernemer niet blij van! 

Een licentie opzeggen en toch de website builder blijven gebruiken, is sterk af te raden!

Welke website builder kiezen voor WordPress?

Er zijn veel mogelijkheden, welke website builder moet je nu kiezen voor WordPress. In dit blog zijn een paar website builders besproken: DIVI, Elementor, Beaver Builder en Thrive themes. Het is aan jou welke jij het prettigst vindt. En nu aan de slag met het bouwen van jouw website!

Weet jij niet waar je moet beginnen met het bouwen van je website? Kijk hier voor de online training ‘Bouw je WordPress website | Do It Yourself Training en start direct!

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Bezig met affiliate marketing
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?