Welke webhosting voor WordPress?

Welke webhosting voor WordPress?

Je bent op zoek naar welke webhosting voor WordPress het beste is? Eigenlijk heb je geen zin en weinig tijd om je hierin te verdiepen, maar ja, je moet toch wat.  En online is er zoveel keuze, dat het lastig is om er wijs uit te worden. Waar doe je goed aan? Standaard hosting, of WordPress webhosting, wat zijn de verschillen en welke keuze moet je maken? 

Waarom webhosting voor WordPress?

Voor een WordPress website heb je een vorm van hosting nodig. Je kunt het zien als een stukje internet wat je huurt, waar jij bijvoorbeeld een website op kunt plaatsen. Dit stukje internet heeft bepaalde voorzieningen waardoor jouw website goed kan functioneren. Denk aan het juist tonen van teksten en afbeeldingen. Webhosting voor WordPress is zo ingesteld dat het goed werkt voor een WordPress website.

Zijn er andere soorten van webhosting?

Er zijn ook andere soorten webhosting, speciaal voor Magento, Drupal of een ander Content Management System. Deze pakketten zijn ingesteld op deze systemen en zorgen dat deze website’s goed kunnen werken. 

En hoe zit het met standaard hosting?

In principe kan je een WordPress website op een standaard webhosting plaatsen. De website zal functioneren, maar niet optimaal. De voorzieningen van de standaard webhosting zijn niet aangepast op het CMS WordPress, en dat kun je merken aan hoe de website werkt. De website kan langzamer zijn en bijvoorbeeld afbeelding langzamer laden.

Welke webhosting voor WordPress kun je het beste kiezen?

Een standaard pakket of een webhostingpakket voor WordPress, op beide kun je een website laten draaien. Wel zul je merken dat een hostingpakket dat ingesteld is op WordPress, je website beter en sneller laat functioneren. 

Wist je dat alle webhosting pakketten onderhoud nodig hebben?

Elke vorm van webhosting heeft een soort van onderhoud nodig. De hostingpartij draagt hier zorg voor. Op het pakket van de webhosting zelf kan het zijn dat jij zelf klein onderhoud moet doen, dat wil zeggen dat je af en toe een update moet draaien, bijvoorbeeld voor de php software. Deze software is van belang voor het blijvend laten werken van je WordPress website. Dit is belangrijk, bedenk of je daar jouw tijd aan wil besteden.

Wat als je nou geen gedoe wilt met het onderhoud van je webhosting?

Je bent niet de enige die hier geen zin in of tijd voor heeft. Jouw tijd is kostbaar en die wil je het liefst aan de dingen besteden waar je blij van wordt. De momenten voor je gezin, partner of vrienden, zijn al zo schaars en zij zijn een veel leukere invulling van tijd. Maar hoe moet dat dan met het onderhoud van je webhosting? Neem je webhosting af bij een partij die ook het onderhoud voor jou doet. Makkelijk zat!

Wil je het onderhoud van webhosting voor WordPress over laten aan Online met Marinka, kijk hier!

waarom-een-website-maken

Waarom een website maken als ondernemer?

Online-met-Marinka-passief-inkomen-zo-begin-je-met-maken-van-een-online-cursus

Passief inkomen met een vingerknip? Zo begin je met maken van een online cursus.

Online-met-marinka-een-webshop-starten-met-spotify

Een webshop starten met Shopify? Lees dit!

Wat-is-een-online-leeromgeving-Online-met-Marinka

Wat is een online leeromgeving?

Waarom-ben-ik-gaan-ondernemen-Online-met-Marinka

Waarom ben ik gaan ondernemen?