Home » BLOG » Een website maken met betaalmogelijkheden

Een website maken met betaalmogelijkheden

Inhoudsopgave

  Een website maken met betaalmogelijkheden, de makkelijkste manier is om een website te maken met deze website software en om voor de betaalmogelijkheden deze checkout software te gebruiken. Binnen de kortste keren is je website met betaalmogelijkheid up and running. Dit werkt vooral goed wanneer je geen enorme hoeveelheid aan producten wil verkopen. Bij grote hoeveelheden producten moet je denken aan een website met webshop, gemaakt met bijvoorbeeld Shopify of WordPress samen met Woocommerce.

  Een website maken met betaalmogelijkheden: een grote webshop

  Een website maken met betaalmogelijkheden voor grote hoeveelheden producten, ook wel bekend als een webshop maak je het beste in bijvoorbeeld Shopify of WordPress in combinatie met een pagebuilder zoals Divi, Elementor of Beaver Builder en met Woocommerce. Woocommerce is een prima software voor veel producten in grote webshops. Het opzetten ervan kan wel wat bloed, zweet en tranen kosten, als je hier onervaren in bent. Dit geldt ook voor het onderhoud.

  Een website maken met betaalmogelijkheden om een klein aantal producten te verkopen, met Woocommerce

  Om een website te maken met betaalmogelijkheden om een klein aantal producten te verkopen kun je WordPress en Woocommerce gebruiken. Wel is de kans groot dat het instellen van Woocommerce lastig gaat of dat je vroeger of later problemen krijgt met updates. Als je hiermee niet bekend bent en hier liever niet mee bezig bent, raad ik je deze manier af. Het frustreert alleen maar en het kost tijd. Tijd die je beter kunt besteden.

  Een website maken met betaalmogelijkheden om een klein aantal producten te verkopen, met een checkout / betaalpagina software

  Een andere manier is om een checkout / betaalpagina software zoals Plug&Pay te gebruiken. Deze software staat los van je website, het maakt dus ook niet uit met welke software je website gemaakt is. Een checkout software kun je ook in combinatie met je WordPress of Phoenix website gebruiken. Je maakt betaalpagina’s via de betaalpagina software, en plaatst de link van die betaalpagina op je website. Een aantal voorbeelden van een checkout betaalpagina software zijn:

  Een WordPress website met betaalmogelijkheden, met een checkout software

  Een WordPress website met betaalmogelijkheden met een checkout software, zoals Plug&Pay of Kennis.shop. Je kunt zonder problemen een checkout software samen met je WordPress website gebruiken. Je kunt er zelfs voor kiezen om Woocommerce én een checkout pagina software te gebruiken. Een checkout pagina software is geoptimaliseerd om een hogere conversie te krijgen. Dat wil zeggen dat je klanten zo min mogelijk afgeleid worden tijdens het koopproces en de verkopen hoger zullen kunnen zijn.

  De voordelen van een checkout software t.o.v. Woocommerce

  Woocommerce is een prima software, maar als je er niet bekend mee bent, kan het een erg overweldigende software zijn. Om nog maar niet te spreken van eventuele foutmeldingen bij updates e.d. Wanneer je hier geen ervaring mee hebt en ook niet wenst te hebben/krijgen, kies dan bij een klein aantal producten voor een checkout software. Het is een stuk makkelijker in gebruik dan Woocommerce en je hebt geen omkijken naar updates aan de software en het hostingpakket. Binnen een paar minuten heb je je betaalpagina online staan, easy does it.

  Dit zijn de voordelen van de checkout software Plug&Pay

  Plug&Pay licht ik extra uit. Checkout software zoals Plug&Pay zijn er op gericht om een zo hoog mogelijke conversie te behalen. Dat wil zeggen, de betaalpagina’s zijn zo ingericht dat de klant zonder twijfel en oponthoud het product kan kopen en dat de klant zo min mogelijk afgeleid wordt. Een extra voordeel van de Plug&Pay software, is dat zij sinds april 2024 AI geïntegreerd hebben in hun checkout software. Met behulp van AI schrijf je makkelijker converterende teksten voor op de betaalpagina, die als insteek hebben om de klant het product te laten kopen. De opbouw van de tekst voor de betaalpagina wordt voor je gedaan en je kunt deze uiteraard aanpassen naar jouw wensen. Via een challenge in april 2024 werd deze functie voor het eerst getoond en ik vind dit een baanbrekende functie. Het maakt het schrijven van je betaalpagina’s een heel stuk makkelijker.

  Een alternatief voor een betaalmogelijkheid op een WordPress website

  Er is een alternatief voor een betaalmogelijkheid op je WordPress website. Paytium is een stukje software wat je kunt gebruiken voor een hele simpele afrekenknop op de product pagina. Op de website van Paytium staat een handleiding zodat je weet hoe je Paytium moet gebruiken.

  Dit heb je ook nodig bij het maken van een website met betaalmogelijkheid

  Heb je bepaald waarmee je je website gaat bouwen en welke software je kiest voor de betaalmogelijkheid? Dan is het van belang om je aan te melden bij een payment service provider zoals Mollie of Stripe , zij verwerken de betalingen.

  Lees ook de blog: ‘Wat is Kennis.shop?’ ->

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Checkout software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk de licenties voor Kennis.shop, klik hier

  Meer lezen over 'Online verkopen met en zonder webshop' en 'Online geld verdienen'

  Online met Marinka
  Bezig met affiliate marketing
  Wordpress website bouwer
  Training Wordpress website maken

  Dr. Schaepmanstraat 42
  7071 ZL ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?