Home » BLOG » Website laten maken: de voordelen op een rijtje

Website laten maken: de voordelen op een rijtje

Als je een bedrijf hebt, is het hebben van een goede website essentieel. Het is vaak het eerste contactpunt tussen jou en potentiële klanten. In dit blog lees je waarom het belangrijk is om te investeren in het laten maken van een professionele website en wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf.

De voordelen van een website laten maken op een rijtje

Een website laten maken voor je bedrijf heeft meerdere voordelen, waaronder:

  • Professionele uitstraling
  • Beter vindbaarheid in zoekmachines
  • Mogelijkheid tot online verkoop
  • Betere communicatie met klantenn
  • Verhoogde geloofwaardigheid en vertrouwen

Hieronder ga ik verder in op de diverse onderwerpen.

Professionele uitstraling

Een professionele website geeft jouw bedrijf een betrouwbare en serieuze uitstraling. Potentiële klanten zullen eerder geneigd zijn om zaken met je te doen als ze zien dat je investeert in een goede website. Een slechte website kan juist het tegenovergestelde effect hebben en potentiële klanten afschrikken. Een professionele uitstraling kan dus bijdragen aan het succes van jouw bedrijf.

Betere vindbaarheid in zoekmachines

Een ander voordeel van het laten maken van een website is dat het kan bijdragen aan een betere vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Door gebruik te maken van zoekmachine optimalisatie (SEO) technieken, kan jouw website hoger in de zoekresultaten verschijnen wanneer potentiële klanten zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt. Dit kan leiden tot meer verkeer naar jouw website en uiteindelijk meer potentiële klanten.

Mogelijkheid tot online verkoop

Een ander voordeel van het laten maken van een website is dat het je de mogelijkheid biedt om online te verkopen. Door een betalingsmogelijkheid of een webshop toe te voegen aan je website, kunnen klanten gemakkelijk producten of diensten bij jou kopen zonder dat ze fysiek naar je winkel hoeven te komen. Dit kan niet alleen zorgen voor meer omzet, maar ook voor een groter bereik omdat je niet meer gebonden bent aan een fysieke locatie.

Verbeterde communicatie met klanten

Een goede website kan ook zorgen voor verbeterde communicatie met klanten. Door bijvoorbeeld een contactformulier of chatfunctie toe te voegen, kunnen klanten gemakkelijk vragen stellen of feedback geven. Daarnaast kun je via je website ook nieuwsbrieven versturen met bijvoorbeeld MailBlue en social media kanalen koppelen, waardoor je nog meer mogelijkheden hebt om in contact te komen met je klanten. Dit kan leiden tot een betere klanttevredenheid en loyaliteit.

Verhoogde geloofwaardigheid en vertrouwen

Een professionele website kan bijdragen aan de geloofwaardigheid en het vertrouwen van jouw bedrijf bij potentiële klanten. Een goed ontworpen website met relevante informatie en een gemakkelijke navigatie kan laten zien dat jouw bedrijf serieus genomen moet worden. Daarnaast kan een website ook bijdragen aan het opbouwen van een merkidentiteit en het versterken van de reputatie van jouw bedrijf. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer klanten en hogere omzet.

Wees kritisch bij de keuze voor een webdesigner

Bovenstaande voordelen van het laten maken van een website klinken menig ondernemer als muziek in de oren. Ik wil je de tip meegeven om kritisch te zijn bij je keuze voor een webbouwer. Zelf vind ik dat je mag verwachten van een webbouwer, dat deze bij de bouw van de website gebruik maakt van bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie technieken. Toch wordt dit niet altijd standaard gedaan. Lees je zelf in en vraag bijvoorbeeld hoe de webdesigner dit aanpakt.

Bekijk hier de informatie over een website laten maken door Online met Marinka.

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2023 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?