Home » BLOG » Wat is passief inkomen?

Wat is passief inkomen?

Inhoudsopgave
  wat-is-passief-inkomen

  Misschien heb je het al weleens voorbij horen komen: passief inkomen. Vaak gaat het gepaard met het beeld van een ondernemer die op het strand zit met een laptop, drinkend van een fancy cocktail. Nu is dit een eenzijdig beeld, niet iedereen die geld verdient met passief inkomen zit op het strand met een cocktail. (Ze wonen ook wel eens in Nederland en gaan niet als digital nomad de wereld over.) Het is zeker mogelijk om een mooi inkomen te verkrijgen met passief inkomen. Maar wat is passief inkomen? In dit artikel vertel ik je er meer over.

  Wat is passief inkomen?

  Een passief inkomen is een continue stroom van inkomsten die gegenereerd wordt zonder dat er actief werk voor verricht hoeft te worden. In feite heb je geen traditionele van 9 tot 5 baan nodig om een passief inkomen te verdienen.

  Hoe kom je aan dat gewilde ‘luie’ inkomen?

  Passief inkomen kan op verschillende manieren verkregen worden. Bijvoorbeeld door te investeren in aandelen en obligaties, vastgoed te verhuren, een online cursus te maken of affiliate marketing toe te passen. Het mooie van passief inkomen is dat je slechts één keer hoeft te investeren in tijd en soms ook in geld, om er vervolgens jarenlang van te kunnen profiteren.

  Is het makkelijk, een passief geld verdienen?

  Een online passief inkomen opbouwen vraagt om veel doorzettingsvermogen. Daarnaast heb je een planning en een plan van aanpak nodig om dit te kunnen realiseren. En een lange adem, vaak duurt het even voordat je resultaat ziet. Als je wilt investeren in vastgoed, en je kunt dat vastgoed direct gaan verhuren, dan is het relatief makkelijk om een passief inkomen op te bouwen. (Mits je het geld voor de investering ‘over’ hebt.)

  Wat zijn de voordelen?

  Een aantal voordelen van passief inkomen zijn:

  • Het stelt je in staat om tijd vrij te maken voor andere dingen in je leven dan alleen werk, zoals je gezin, familie, vrienden, sporten en hobby’s.
  • Bij voldoende passief inkomen, zou je niet meer dagelijks naar je werk toe hoeven gaan. Dag file rijden, overvolle trein en/of bus, en dag reistijd!
  • Passief inkomen kan je financiële zekerheid vergroten en als back-up dienen, mocht je geen andere inkomsten meer hebben, zoals bij ontslag. (Of wanneer je zelf ontslag neemt, omdat je je werk absoluut niet tof vindt.)
  • Een passief inkomen opbouwen kan online, je kunt dus overal werken. Hello digital nomad! Of een flexwerkplek bij jou om de hoek, dat kan natuurlijk ook.

  Wat zijn de nadelen?

  Nadelen zijn:

  • Het kost tijd, het duurt even voordat je resultaat ziet.
  • Het kost je eerst tijd, om bijvoorbeeld een cursus te maken, of dat membership te bouwen. 
  • Het is veel testen wat werkt, het is niet altijd gezegd dat je strategie juist is, of dat je je op de juiste niche richt. 
  • Bij vormen van passief inkomen, zoals investeringen in vastgoed, dan zul je geld moeten hebben om te investeren. En wellicht moet het stuk vastgoed eerst opgeknapt worden, wat ook weer kosten met zich mee kan brengen.

  Ben je klaar als je passief inkomen begint te lopen?

  Hoe tof is het, dat je passieve inkomen begint te lopen. Is het dan nu tijd om met je armen over elkaar te gaan zitten en niks meer te doen? Helaas… Nu ga je kijken hoe het zich ontwikkelt, dat passief inkomen en waar je nog bij kunt sturen. Heb je in vastgoed geïnvesteerd? Dan zul je ook daar de spreekwoordelijke vinger aan de pols moeten houden.

  Wat is passief inkomen, samengevat.

  Een passief inkomen is een constante stroom van inkomsten, die verkregen wordt zonder er actief werk voor te verrichten. Denk aan het verkopen van je kennis in een cursus of ebook. Een affiliate marketing website.  Of investeer in aandelen en obligaties of in vastgoed, om te verhuren. 

  En houdt in je achterhoofd dat het nu eenmaal een lange adem en de nodige inspanning van je vraagt, een passief inkomen verkrijgen!

  Start vandaag met het opbouwen van een passief inkomen. Zelf heb ik van het Become Financially Free membership van Rowena Rousseau, veel geleerd over het opbouwen van een passief inkomen. Wil jij ook ervaren hoe jij kunt verdienen met de verkoop van online producten, kennisproducten, affiliate marketing en advertentie inkomsten, wordt ook lid van het Become Financially Free membership.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk de licenties voor Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Bezig met affiliate marketing
  Wordpress website bouwer
  Training Wordpress website maken

  Dr. Schaepmanstraat 42
  7071 ZL ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?