Home » BLOG » Wat is kennis.shop?

Wat is kennis.shop?

wat-is-kennis.shop

Een tijdje geleden zag ik op Instagram bij een ondernemer iets voorbij komen over kennis.shop. Het was helemaal top volgens die ondernemer, blablablabla. Ik snapte er helemaal niks van, en ik dacht: ‘Laat maar, geen zin in wéér een of andere hype’. Ik kreeg er verder ook niks meer van mee, dus ik heb het laten gaan.

Wéér een ondernemer die het over kennis.shop had.

Een paar weken later zag ik het bij een andere ondernemer voorbij komen. Het werd heel mysterieus gebracht: ‘Nu tijdelijk zijn de deuren open!’ en ‘Bekijk hier de live demo! Te zien tot en met morgen 23:59!’ Heel eerlijk, ik dacht toen nog: ‘Zucht… Wat is dit voor gehypet iets?’ Later in een community zag ik het wéér voorbij komen! Toen kreeg ik toch wel last van FOMO (Fear Of Missing Out) en ben ik op zoek gegaan naar wat kennis.shop was.

Op zoek naar het antwoord: Wat is kennis.shop?

Tja, toen ben ik, nieuwsgierig als ik geworden was, op zoek gegaan naar wat kennis.shop was. Wat bleek: kennis.shop is een software om makkelijk betaalpagina’s aan te maken om je online kennisproducten te verkopen. En niet alleen het aanmaken van betaalpagina’s is makkelijk. Het koppelen van een betaalpagina aan een online product op jouw website, gaat door middel van een link. Bij het product op jouw website plaats je de link, bijvoorbeeld achter een knop, tekstvak of aanklikbare link. Wanneer men dan daarop klikt, wordt men doorverwezen naar de betaalpagina.

Wie zijn de oprichters van kennis.shop?

Zelf was ik erg benieuwd wie dit opgericht had, want ik vind het een hele slimme zet, om kennis.shop te ontwikkelen. Helaas was het niet mijn idee, maar het idee van deze twee heren: Parsifal Tritsch en Kars Hamstra. Beide werken ze online als kennis ondernemer. Het leuke is dat ze ons, lifetime members meenemen in het hele proces van de ontwikkeling. Oke, niet helemaal natuurlijk, maar we worden op de hoogte gehouden. Loop je ergens tegen aan, of heb je een tip, dan kun je dit communiceren in de community. Je ontvangt altijd antwoord waardoor je bij problemen snel verder kan en bij een gegeven tip weet je dat het meegenomen wordt in de ontwikkeling, voor zover dit mogelijk is.

Meer voordelen

 • Naast dat het super easy is om via deze manier online producten te verkopen, hoeft jouw klant minder stappen (dan bijvoorbeeld bij Woocommerce) te doorlopen tijdens het betaalproces. De klant klikt op ‘KOPEN’ en wordt direct doorgestuurd naar de betaalpagina. Hier vult de klant zijn of haar gegevens in en klikt op ‘Betalen / Afrekenen’. Minder stappen in het betalingsproces betekent vaak meer verkopen!
 • De mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen aan de betaalpagina van het online product.
 • Optie om het logo van jouw bedrijf toe te voegen.
 • De huisstijl kleuren van je bedrijf kun je op meerdere plekken instellen.
 • Je kunt kassa koopjes toevoegen.
 • Onbeperkte betaalpagina’s aanmaken.
 • Verzenden van ‘Na-aankoop’ e-mails.
 • Automatische BTW facturen
 • Verkoop in het buitenland: belasting wordt automatisch berekent en er wordt een rapportage klaargezet voor je belastingaangifte.
 • Makkelijk adverteren: eenvoudig advertentie pixels installeren op elke stap van het betaalproces.

Met welke software werkt kennis.shop mee samen?

Kennis.shop koppel je met Stripe om betalingen te kunnen ontvangen. In je persoonlijke account op kennis.shop wordt duidelijk uitgelegd hoe je deze koppeling maakt. En je kunt een koppeling maken via Zapier en met o.a. MailBlue en Learndash. Regelmatig worden er nieuwe koppelingen bekend gemaakt.

Welke producten verkoop je met kennis.shop?

Kennis.shop is ontwikkeld voor ondernemers die met hun kennis en expertise hun geld verdienen. Verkoop je kennis producten dan is het prettig dat je een simpele manier hebt om online te kunnen verkopen, zonder dat je je moet verdiepen in het opzetten van een hele webshop in bijvoorbeeld Woocommerce. Voor de verkoop van de volgende producten is kennis.shop dé oplossing:

 • Verkoop van coachings uren of WordPress support uren, zoals in mijn geval 😉
 • Trainingen
 • eBooks
 • Workshops
 • Voor terugkerende diensten, want in de toekomst is het mogelijk met abonnementen te werken.
 • PDF’s met een blueprint, planningen, to do list, enz enz.

Wat zijn de kosten voor het gebruik van kennis.shop met Stripe?

Ten eerste, je betaalt eenmalig voor je lifetime licentie voor kennis.shop. Meld je hier aan voor de wachtlijst van kennis.shop. Voor een account bij Stripe betaal je niks. Daarna betaal je per succesvolle verkoop met bijvoorbeeld Ideal, €0,29 per transactie aan Stripe. Bekijk de tarieven van Stripe. En betaal je per verkoop €0,17 aan kennis.shop. Daar tegenover staat dat je niet vast zit aan hoge maandelijkse abonnementskosten, dit maakt kennis.shop erg betaalbaar. Verkoop je niks, dan betaal je ook niks.

Is Stripe veilig in gebruik?

Je betalingen worden veilig en snel verwerkt door Stripe. Grote bedrijven zoals Amazon, Google en Shopify gebruiken Stripe om betalingen snel en veilig te verwerken. Ik heb een testbetaling gedaan en deze werd inderdaad erg snel verwerkt.

Welke betaalmethodes zijn er mogelijk?

Er zijn 20 betaalmethodes mogelijk met kennis.shop. Zoals onder andere iDeal, BanContact, Sofort, Creditcard. Kennis.shop werkt niet samen met Mollie. Een voordeel van Stripe vind ik zelf dat het niet zo’n gedoe is om toegelaten te worden als gebruiker. Bij Mollie heb ik (en velen met mij!) daar heel lang op moeten wachten én er veel moeite voor moeten doen. Meerdere keren heb ik daar in de telefonische mega lange wachtrij gestaan, pfoe..

Wat wordt er in de toekomst nog toegevoegd?

In de toekomst is het ook mogelijk om onder andere:

 • Termijnbetalingen aan te bieden aan jouw klanten.
 • Abonnementen aan te bieden aan jouw klanten.
 • Gebruik te maken van een affiliateprogramma via kennis.shop, dit is een licentie die je apart koopt, meende ik.

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn?

Ik snap dat als je dit leest dat je dit denkt. Het is een software die nog in ontwikkeling is, beetje bij beetje worden er functies toegevoegd. Als eigenaar van een kennis.shop licentie mag je meedenken over de nieuw toe te voegen functies. De oprichters van kennis.shop nemen de op- en aanmerkingen van de licentie eigenaren mee in de ontwikkelingen. Wat ik zelf heel erg tof vind!

Samengevat: wat is kennis.shop?

Kennis.shop is een software waarmee je zonder technisch te hoeven zijn, jouw online kennis producten kunt verkopen. Voor een grote webshop is het niet echt geschikt, maar voor een ondernemer die e-books, trainingen, (coachings)trajecten, events, netwerkbijeenkomsten, you name it, verkoopt, is dit een zeer interessante software. Wat prijs betreft is het ook zeer aantrekkelijk. Waar je bij vergelijkbare tools elke maand minimaal €9,- betaalt en gebruik kunt maken van een fractie van de functies die kennis.shop je te bieden heeft, kun je bij kennis.shop een lifetime licentie kopen.

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

Tel: 06-42646320
info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2023 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?