Home » BLOG » Wat is het doel van je WordPress website?

Wat is het doel van je WordPress website?

Inhoudsopgave
  wat-is-het-doel-van-je-wordpress-website

  Je hebt besloten dat je een website wilt laten maken. Misschien wil jij je bestaande website wel laten vernieuwen. Een website maken is een leuk proces, vind ik. Er zijn veel mensen die daar minder enthousiast over zijn. En ik kan me voorstellen dat dat voor jou ook geldt. Daarom deel ik hier mijn beste tips voor iedereen die graag een website wil hebben. Bedenk van tevoren goed wat je doel is van je WordPress website en waarom je dat wilt. 

  Wat moet het doel zijn van je nieuwe website? 

  • Wil je dat klanten zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief? Dit is helemaal een belangrijk doel van je website als jij een dienstverlenende ondernemer bent.
  • Wil je dat ze jouw fysieke producten kopen, zoals die massageolie waar jij mee werkt? 
  • Of wil je hem alleen voor de “mooi”, als online visitekaartje?
  • Of wil je een online portfolio?

  Dit zijn allemaal dingen om van tevoren over na te denken. Dit wil niet zeggen, dat wat jij je van tevoren bedenkt, in beton gegoten is. Vaak veranderen er dingen tijdens het maakproces Misschien kijk je er toch anders tegenaan, wil je het een en ander toch net anders. Of misschien wel helemaal anders. Dat kan ook. 

  Wil je dat klanten zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief?

  Een heel ander doel van je website kan zijn het verzamelen van leads: inschrijvingen voor jouw nieuwsbrief. Hiervoor is het van belang dat je goede inschrijfformulieren op je website hebt staan. De website moet zo ingericht zijn, dat mensen geleid worden richting het inschrijfformulier, om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief. Het moet zo makkelijk mogelijk gemaakt worden voor mensen om zich in te schrijven. Vraag alleen de informatie die je nodig hebt om nieuwsbrieven te versturen.

  Wil je dat ze jouw producten kopen?

  Op je website kun je fysieke producten aanbieden, maar je kunt ook digitale producten aanbieden via je website. Het is mogelijk een webshop koppelen aan je website, hoe groot of klein je wilt. Als je een klein óf groot aantal producten wilt aanbieden, schakel hier voor een websitebouwer in. Een websitebouwer kan met je meedenken over de structuur voor je webshop en ervoor zorgen dat de basis van je webshop staat. Indien gewenst kun jij zelf verdere producten toevoegen. Als je dit niet aan een deskundige overlaat, loop je waarschijnlijk tegen het volgende aan: je begint enthousiast, vogelt uit hoe het zou moeten. Dat kost je veel tijd. Dan begin je, met als kans dat je resultaat is een houtjetouwtje webshop die het net niet of helemaal niet lekker doet. Gevolg: te bent gefrustreerd en het heeft je veel tijd gekost. Ik kom het vaak tegen. Bespaar jezelf die stress, tijd, energie en frustratie: schakel een expert in! 

  Wil je je website gebruiken als online visitekaartje?

  Is jouw website je online visitekaartje? Zorg dan voor een aantal foto’s van goede kwaliteit. Deze foto’s moeten scherp, recht en goed belicht zijn. Maak foto’s bij het raam of buiten op een zonnige dag. Of schakel een professionele fotograaf in.

  Wil je dat ze je portfolio bezoeken?

  Een website is een manier om potentiële klanten kennis te laten maken met je portfolio. En zo je werk te etaleren. Je kunt er alle kanten mee op. Laat je webbouwer ervoor zorgen dat jouw portfolio mooi getoond wordt. Maak mooie, duidelijke en goed belichte foto’s van je werk, of schakel een professionele fotograaf in. Gebruik duidelijke teksten en maak je portfolio gebruiksvriendelijk en toegankelijk. 

  Wat is het doel van jouw WordPress website?

  Doelen van je website kunnen zijn:

  • Het verzamelen van leads door middel van inschrijvingen op jouw nieuwsbrief.
  • De verkoop van fysieke of digitale producten. 
  • Een mooi online visitekaartje
  • Of het etaleren van jouw werk door middel van een online portfolio.

  Weet jij al wat het doel is van jouw website?

  Weet jij wat het doel moet zijn van jouw website en je wil er mee aan de slag? Ik raad je aan om vooral een expert in te schakelen voor het realiseren van jouw doel voor jouw website. Zo kost het jou geen energie en frustratie, wel een beetje tijd om jouw wensen voor te leggen aan de webbouwer.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Tips om te starten met extra geld verdienen met je website of social media.

  ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?