Home » BLOG » Wat is een online leeromgeving?

Wat is een online leeromgeving?

Wat-is-een-online-leeromgeving

Steeds meer ondernemers hebben er één, een online leeromgeving. Maar niet iedereen is er mee bekend. Ik sprak afgelopen dinsdag een ondernemer die als mediator werkt en hem zei het niks, een online leeromgeving. Dit herinnerde mij eraan dat hij niet de enige zal zijn die dit niet weet. En dat is helemaal niet erg! In deze blog neem ik je mee in deze online manier van ondernemen. Wat is een online leeromgeving, een uitleg.

Wat is nu een online leeromgeving?

Een online leeromgeving is een omgeving om cursussen te plaatsen. Het voordeel is dat er structuur in aangebracht kan worden en je de voortgang van de cursisten (meestal) kunt volgen. Het is een manier om de lesstof georganiseerd aan te bieden. De leeromgeving is een afgeschermde omgeving. Een cursist moet toegevoegd worden aan de cursus en met de persoonlijke inloggegevens krijgt de cursist toegang tot de cursus.

Hoe is een online leeromgeving opgezet? Het technische deel.

De basis van een online leeromgeving is een website. Met een software zoals Learndash wordt er een afgeschermde omgeving gecreëerd op de website. Men kan hier alleen toegang tot krijgen wanneer ze zijn toegevoegd aan de cursus én hun persoonlijke inloggegevens zoals gebruikersnaam en wachtwoord hebben ontvangen. Cliënten krijgen toegang tot deze afgeschermde omgeving om een online cursus te volgen. Indien gewenst wordt er een webshop aan de online leeromgeving gekoppeld, zodat de online cursus direct online afgerekend kan worden. De cursisten krijgen direct toegang tot de cursus.

Door wie wordt het ingezet?

Door werkgevers, coaches en online ondernemers in het algemeen. Iedereen die online zijn of haar kennis en ervaring wil delen en anderen hiermee wil inspireren.

Waarvoor is een online leeromgeving in te zetten?

  • Om een volledige online cursus in te plaatsen.
  • Er kan een cursus geplaatst worden die ter ondersteuning is bij een fysieke cursus.
  • Een coach kan op deze manier een persoonlijk aangepaste cursus aanbieden aan zijn of haar cliënten.
  • Er kunnen meerdere online cursussen aangeboden worden.
  • Het verkoopproces van afrekenen, factuur versturen en toegang verlenen tot de cursus automatiseren.
  • Om e-books te plaatsen, ter ondersteuning van een cursus.
  • Checklists plaatsen, die cursisten kunnen downloaden.
  • Videolessen te delen met cursisten.
  • Huiswerkopdrachten te delen met cursisten.
  • Cursisten kunnen in het systeem huiswerk inleveren.

Welke soorten aanbieders zijn er?

Er zijn veel verschillende aanbieders voor een online leeromgeving. Wil je een alles in één platform met een klantenservice? Vaak heb je hierbij maandelijkse of jaarlijkse terugkerende kosten. Kijk eens bij bijvoorbeeld Podia. Wil je liever geen hoge terugkerende kosten? Dan loont het om je online leeromgeving te laten bouwen met een software zoals Learndash. Eenmalig heb je hogere kosten voor de aanschaf van de online leeromgeving, daarna zijn de kosten laag. Jaarlijkse terugkerende kosten zijn de licentiekosten van de Learndash software, jaarlijks zo’n €127,- en de kosten voor het hostingpakket. En eventueel de kosten voor een onderhouds/supportpakket bij je webbouwer.

Een samenvatting.

Een online leeromgeving is website met daarop een leeromgeving die gemaakt is met software zoals Learndash. De leeromgeving is afgeschermd en alleen toegankelijk wanneer men wordt toegevoegd aan de cursus. Cursisten krijgen toegang tot de online leeromgeving met hun persoonlijke inloggevens, een gebruikersnaam en een wachtwoord. Voor veel coaches, werkgevers en online ondernemers is een leeromgeving een uitkomst!

Heb je een vraag over dit artikel? Stel je vraag hier. Ik beantwoord je vraag graag!

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

Tel: 06-42646320
info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2023 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?