Home » BLOG » Wat is een online cursus? De voor- en nadelen.

Wat is een online cursus? De voor- en nadelen.

Inhoudsopgave
  wat-is-een-online-cursus-de-voor-en-nadelen

  Je hebt er vast wel eens iets over gehoord: een online cursus. Of je hebt een aanbieding van een online cursus gezien of aangeboden gekregen. Een online cursus is een training/studie/cursus die je op afstand kunt volgen. Werkgevers maken er ook steeds vaker gebruik van. De werknemer kan op zijn of haar eigen tempo de cursus volgen. Of de werknemer kan alvast het theoretische gedeelte thuis doornemen en maken. En wanneer dit met goed gevolg afgerond is, meedoen aan bijvoorbeeld een praktijkdag.

  Het wordt steeds bekender en gewilder, het volgen van online cursussen. Ook onder ondernemers. Jij kunt je kennis delen met een online cursus. Heb je zoveel kennis, dat het niet teveel is voor één cursus? Dan maak je toch nog een cursus. Bedenk je wel, dat het je tijd kost om zo’n cursus te maken. Het voordeel is dat je een online cursus één keer maakt en daarna kun je hem blijven verkopen.

  Voordelen voor de cursist:

  Voor de cursist zijn er veel voordelen. Als cursist dan:

  • Hoef je de deur niet uit
  • Heb je geen de reistijd
  • Bespaar je op de reiskosten
  • Hoef je geen oppas te regelen voor je kind(eren), hond, kat of ……

  Zijn er dan geen nadelen voor een cursist?

  Er zijn ook wat nadelen.

  • Je mist het sociale aspect met mede cursisten. Een cursus is toch ook een beetje netwerken.
  • Vaak weet je niet eens wie je mede cursisten zijn. Dat is jammer vanwege het sociale aspect en het kan ook prettig zijn om het met een mede cursist over de lesstof te hebben of om samen aan de lesstof te werken.
  • Als je al veel thuis werkt, als werknemer of als ZZP-er kan het een verademing zijn om juist wel de deur uit te moeten.
  • Je moet zelf voor je koffie, lekkers en lunch zorgen. Helaas.

  Wat zijn de voordelen voor jou als ondernemer?

  • Ten eerste: het is toch tof als jij een ander kan inspireren en wat kan leren door jou kennis te delen?
  • Ten tweede: je wordt er zelf zeker niet dommer van. Jij duikt in de stof die jij wilt delen. Je gaat je teksten schrijven, (rechtenvrije!) afbeeldingen maken of zoeken. Daarvoor zal je onderzoek moeten doen. Met als gevolg: je zult altijd bijleren en nog meer een expert worden op dat kennis gebied.
  • Ten derde: als je dan alles zover klaar hebt dan heb je je eigen online product gemaakt dat je kunt gaan verkopen.
  • Ten vierde: De cursus die jij gemaakt hebt, kun je zo vaak verkopen als je maar wilt.

  Is het dan alleen maar positief en leuk?

  Uiteindelijk wel. Maar vergis je er niet in dat het best veel tijd kan gaan kosten. Naast dat jij die kennis hebt, kan het uitdagend zijn om er een logische volgorde in aan te brengen. Welke (rechtenvrije!) afbeeldingen ga je gebruiken? Wil je (rechtenvrije!) video en/of animaties gebruiken? Heb je de inhoud en volgorde van de cursus helder? Mooi, dan is er ook nog het technische deel van de cursus. Je cursus moet in een online vorm worden omgezet, zoals in bijvoorbeeld een leeromgeving.

  Het technische deel van de cursus, start een leeromgeving.

  Het is mogelijk om een online leeromgeving te starten met bijvoorbeeld WordPress en Learndash. Je zorgt zelf voor de hosting, bouwt deze leeromgeving helemaal zelf op en het onderhoud doe je ook zelf. Het nadeel van een leeromgeving in Learndash, is dat het best wat technische kennis vereist. Heb je dit niet, dan kan dit een zeer frustrerend project worden. Je kunt kiezen voor een leeromgeving inclusief hosting en updates. Het enige wat jij dan nog hoeft te doen is jouw cursus erin zetten en cursisten vinden voor de cursus. The Huddle is zo’n alles in 1 leeromgeving.

  Probeer the Huddle 14 dagen >>>

  De voor- en nadelen van een online cursus

  De voordelen van een online cursus zijn dat het leuk is om jouw kennis over te brengen. Je kunt anderen inspireren. En een online cursus is een verdienmodel. De nadelen van een online cursus zijn de tijd die je in het ontwikkelen ervan stopt, de eventuele frustratie van de bouw van een online leeromgeving en je moet zelf op zoek naar klanten.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Tips om te starten met extra geld verdienen met je website of social media.

  ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?