Home » BLOG » Wat hebben een online academy en Learndash met elkaar te maken?

Wat hebben een online academy en Learndash met elkaar te maken?

Inhoudsopgave
  wat-hebben-een-online-academy-en-learndash-met-klaar-te-maken

  Dit kan ik kort samenvatten: met Learndash maak je een online academy. Het is een plugin die je gebruikt op je WordPress website en waarmee je je eigen online training kunt maken. Je kunt er ook Woocommerce aan koppelen, zodat je klant de online training op je website kan afrekenen.

  Ik heb dit online programma al vaker genoemd: Learndash. Deze plugin werkt goed op WordPress en biedt erg veel mogelijkheden. Let er wel op dat Learndash en de andere plugins die je hierbij nodig hebt, wel kunnen zorgen voor een tragere website. Learndash zelf is een wat zware plugin en er zijn meerdere plugins nodig om het proces te automatiseren. Deze combinatie zorgt voor een tragere website.

  Bouw je academy op een subdomein.

  Mijn advies is daarom ook: bouw je academy op een subdomein. Je zorgt er zo voor dat je hoofdwebsite niet traag wordt door de plugins die nodig zijn voor de online academy. Je kan er ook voor kiezen om een nieuw hostingpakket aan te schaffen voor je online academy. Dit om de volgende reden: stel dat je hoofdwebsite last krijgt van malware, dan is de website met je online training veilig. Dit geldt andersom natuurlijk ook. Je hebt dan wel extra kosten voor nog een hostingpakket, het is aan jou of jij vindt dat de kosten zullen opwegen tegen de voordelen. Maar, op een subdomein kan ook.

  Waaruit is een online academy met Learndash opgebouwd? Het technische gedeelte.

  • De basis: een basis website in jouw huisstijl.
  • Diverse plug-ins om de online academy aan te kunnen schaffen, in- en uit te kunnen loggen, vertalingen te doen, facturen te versturen enz.
  • De plugin Learndash inclusief ProPanel: deze wordt standaard gebruikt bij de online leeromgevingen ik aan bied om een online academy mee te maken. Daarmee mag je onbeperkt cursussen maken voor jouw online academy. Let er op dat dit jaarlijks terugkerende kosten zijn.

  Het theoretische gedeelte waaruit Learndash opgebouwd is.

  • Jouw kennis die jij wilt gaan delen in jouw online academy.
  • De tekst, in logische volgorde. Verdeeld in lessen en hoofdstukken.
  • Afbeeldingen
  • Foto’s
  • Video’s
  • Quizzen en dergelijke

  Die relevant zijn voor de training. Let erop dat je rechtenvrije afbeeldingen, foto’s en video’s gebruikt. Beter is om zelf foto’s/afbeeldingen te (laten) maken. Video’s kun je ook zelf maken, daar zijn meerdere manieren voor. Maar in principe kun je met je smartphone en een statief al zelf je filmpjes maken voor je online academy.

  En dan is je online academy klaar!

  Ehh, ja, dan is je online academy klaar. Het is dan aan jou om iedereen te laten weten dat jij een online academy hebt gemaakt en dat deze te koop is. Nu komt het deel van promoten en hopelijk snel verkopen.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Alle blog categorieën

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Website tips'

  Affiliate software systemen

  Bekijk de prijzen voor Kennis.shop, klik hier
  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier

  Online met Marinka
  Bezig met affiliate marketing
  Wordpress website bouwer
  Training Wordpress website maken

  Dr. Schaepmanstraat 42
  7071 ZL ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?