Home » BLOG » Wat heb je nodig voor een eigen webshop in WordPress?

Wat heb je nodig voor een eigen webshop in WordPress?

Inhoudsopgave
  wat-heb-je-nodig-voor-een-eigen-webshop

  Helaas is het niet zo simpel dat je alleen maar deze zes dingen nodig hebt. Er komt nog wat meer bij kijken. In deze blog leg ik je het een en ander uit en vertel je welke andere opties je nog meer hebt. 

  Wat je nodig hebt voor een eigen webshop in WordPress, eerst: waarvoor wil je het gebruiken?

  Nu denk je bij het lezen van bovenstaande kop misschien: “Ehhh…, om te verkopen natuurlijk!’ En dat snap ik heel goed. Voordat je als een kip zonder kop een keuze maakt, wil ik je vertellen over de andere mogelijkheden die er zijn om online te verkopen. Maar eerst: waarvoor wil je de webshop gaan gebruiken? Wil je veel verschillende producten gaan verkopen, met veel variaties? Bijvoorbeeld: een t-shirt, in drie verschillende kleuren en vijf maten. Dan is de plugin Woocommerce een goede keuze. Wil je een paar simpele producten te koop aanbieden? Ga door naar de volgende alinea.

  Wil je een paar producten online gaan verkopen?

  Wanneer je een paar producten online wil gaan verkopen, dan is het de vraag of je een Woocommerce in WordPress webshop nodig hebt. Naast dat je een eigen Woocommerce webshop moet bouwen, moet je ‘m ook onderhouden. Heb je daar wel zin in en tijd voor? 

  Om online te verkopen zonder een Woocommerce webshop, kun je ook eens kijken naar:

  • Paytium: dit werkt met shortcodes. Met deze shortcode verkoop je online producten via je website, Paytium en Mollie. In het begin kan dit wat technisch zijn.
  • Kennis.shop: is een software die het mogelijk maakt om betaalpagina’s aan te maken. Met een link bij je product verwijs je de klant naar zo’n betaalpagina en klaar is het. Naast betaalpagina’s biedt kennis.shop meer handige functies. Lees deze blog voor meer informatie over Kennis.shop.
  • Shopify: biedt kant en klare webshops aan. Je verwijst hiernaar vanuit je hoofdwebsite, Pinterest of social media. Je kunt de uitstraling van de webwinkel aanpassen naar de branding van je bedrijf.

  Paytium heeft een gratis versie. Kennis.shop heeft een mooie instap aanbieding voor een lifetime licentie. Shopify betaal je met een abonnement.

  Wil je aan de slag met het bouwen van een eigen webshop?

  Wil je meerdere producten gaan verkopen en kies je voor het bouwen van je eigen webshop? Dit heb je dan nodig:

  • een WordPress thema zoals bijvoorbeeld het WPAstra thema
  • een pagebuilder
  • de plugin Woocommerce
  • een aantal andere plugins, zoals voor het automatisch versturen van facturen.
  • een betaalprovider zoals Mollie of Stripe. 

  Voordat je webshop live gaat, test dan of het hele betaalproces goed loopt, zoals het aanschaffen van het product, het versturen van de factuur, enz. Testen, testen, testen it is!

  Samengevat: wat heb je nodig voor een eigen webshop?

  In dit blog heb je gelezen wat je nodig hebt voor een eigen webshop. Je weet in de basis wat je nodig hebt voor het bouwen van een eigen webshop in WordPress. Ik heb verteld welke andere opties er zijn wanneer je weinig producten wil verkopen en eigenlijk geen webshop met Woocommerce nodig hebt.

  Lees ook: Kennis.shop beste keuze als alternatief woocommerce

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online met Marinka
  Bezig met affiliate marketing
  Wordpress website bouwer
  Training Wordpress website maken

  Dr. Schaepmanstraat 42
  7071 ZL ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?