Home » BLOG » Home » Waarom een online cursus niet per se tot een passief inkomen hoeft te leiden.

Waarom een online cursus niet per se tot een passief inkomen hoeft te leiden.

waarom-een-online-cursus-niet-tot-een-passief-inkomen-hoeft-te-leiden

In 2021 is het ‘hip’ voor bedrijven om een online training aan te bieden. Grote bedrijven, maar ook kleine bedrijven en freelancers kunnen een online training creëren en aanbieden. Het biedt je de mogelijkheid om jouw kennis online te delen met cursisten, wat veel voordelen biedt. 

Online training = passief inkomen?

Er wordt van online trainingen gezegd dat ze kunnen zorgen voor een passief inkomen. Inclusief een mooi plaatje van een ondernemer die met zijn of haar laptop op een mooi wit strand zit te werken. Is dit realistisch? Niet per se. In deze blog ga ik in op waarom een online training niet per se tot een passief inkomen hoeft te leiden.

Wat is een online cursus?

Een online cursus is een training waarin jij jouw kennis over een bepaald onderwerp giet. Met als doel dat de cursisten daar (deels) zelf thuis mee aan de slag gaan en jij kunt door middel van coachcalls contact hebben met de cursisten. En misschien ook wel per mail, als je wilt dat de cursisten huiswerk maken en jij dat van feedback wilt voorzien. Of dat je de mogelijkheid biedt om vragen te stellen per mail. Er is veel mogelijk.

Wat is het voordeel van een online cursus voor de cursist?

Met een online cursus:

  • Biedt je extra waarde aan je cursisten. 
  • Kunnen ze de cursus volgen waar en wanneer het hun zelf uitkomt. 
  • Volgen de cursisten de cursus in hun eigen tempo.

Wat zijn de voordelen voor jou als ondernemer? 

Als je een online training aanbiedt:

  • Hoef jij geen cursus ruimte te huren.
  • Heb je zelf ook geen reistijd.
  • Kun je meer cursisten helpen met jouw cursus.
  • Kun je je cursisten meer waarde bieden.

Hoe zat dat met het passieve inkomen van een online training?

Het is geen garantie dat een online training voor een passief inkomen zorgt. In theorie kan het zeker, je kan heel veel cursussen gaan verkopen. Of de prijs per cursus verhogen. Maar als je je cursisten wilt begeleiden, zodat ze het maximale uit jouw cursus halen, is het dan wenselijk als je heel veel cursisten hebt? Kun je iedereen dan wel de aandacht geven die jij voor ogen hebt? 

Het kost tijd en een goede marketing strategie.

Daarnaast kost het tijd om je cursussen te maken én om ze te verkopen. En wat dacht je van een goede marketing strategie? Dat wordt vaak buiten beeld gelaten, maar als je je online cursus wilt verkopen zul je een marketingstrategie moeten hebben.

Daarom is een online training géén garantie voor een passief inkomen.

Een online training is geen garantie voor een passief inkomen. Dat hoeft je doel ook niet te zijn van een online cursus. Je kunt je cursisten wel extra waarde bieden door middel van een online training. Een online cursus biedt voor cursisten en voor jouw als ondernemer sowieso veel extra voordelen. En dat witte strand? Dat is leuk, maar misschien als droom of als vakantiebestemming. Want wie wil er nu werken óp vakantie én zand in zijn of haar laptop?!

Lees ook: Online leeromgeving maken WordPress

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2023 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?