Home » BLOG » Waarom zou je Chat GPT gebruiken?

Waarom zou je Chat GPT gebruiken?

Waarom zou je Chat GPT gebruiken? Deze vraag heb ik mijzelf meerdere malen gesteld. En met de gedachte dat ik liever al mijn teksten zelf schrijf, heb ik er lang niks mee gedaan. Tot ik een blog over een taai artikel wilde schrijven en ik ChatGPT (schoorvoetend) om input vroeg. Deze informatie gebruikte ik uiteindelijk als start voor dat taaie artikel. Dus waarom zou je Chat GPT gebruiken? Het kan je véél tijd én geld besparen, het kan je inspireren en het kan de tekstuele taaie klussen wat minder taai maken.

Hoe gebruik je Chat GPT?

Chat GPT geeft output aan de hand van de input die jij geeft. ChaptGPT heeft voldoende informatie nodig van jou, zogenaamde prompts. Hoe nauwkeuriger die informatie is, hoe beter de uitkomst zal zijn. Ook kun je ChatGPT trainen op de door jouw gewenste schrijfstijl, zodat je je nieuwsbrieven en social media posts door ChatGPT kan laten schrijven. Deze gids geeft je meer dan 800 kant en klare prompts die je kunt gebruiken.

waarom-ChatGPT-gebruiken
De Chatinterface met ChatGPT waarin ik vraag aan ChatGPT welke afbeeldingen bij deze blog passen.
De Chatinterface met ChatGPT met het antwoord van ChatGPT, op mijn vraag welke afbeeldingen bij deze blog passen.

Is Chat GPT gratis?

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, is het Chat GPT-3.5 model is gratis te gebruiken door iedereen. Je maakt een account aan voor het gebruik hiervan. Doordat je een account aanmaakt, onthoudt ChatGPT de teksten die je hebt laten schrijven. ChatpGPT plus is een betaalde variant voor rond de $20,- per maand, waar je een snellere reactie tijd krijgt en toegang tot beta features zoals browsing, plugins en geavanceerde data analyse.

Waar gebruik je Chat GPT?

Op deze website kun je chat GPT gebruiken: ChatGPT

Chat GPT inzetten voor je bedrijf

ChatGPT is zeker interessant om in te zetten voor je bedrijf. Hoe fijn is het als je niet zelf alles maar hoeft te bedenken en ChatGPT om hulp kunt vragen. Ideeën voor blogs, social media posts, nieuwsbrieven of zelfs hele salespagina’s voor je website, laat het ChatGPT voor je schrijven! Dit levert tijd op, wat je weer kunt besteden aan de andere zaken binnen jouw bedrijf.

Voorbeelden waarvoor je als ondernemer Chat GPT kunt gebruiken

Je kunt ChatGPT voor heel veel dingen gebruiken:

 • Vraag om een lijst met blogtitels voor je bedrijf.
 • Social media posts voor een hele maand.
 • Ideeën voor een gratis online training.
 • Laat ChatGPT een nieuwsbrief schrijven.
 • Laat je bestaande blogs herschrijven.
 • Vraag wat je zou kunnen verbeteren aan je huidige artikelen
 • Schrijf sneller content.
 • Maak je content aantrekkelijker voor je lezer.
 • En nog veel meer.

Hoe haal je alles (of in ieder geval méér) uit Chat GPT?

Door ChatGPT te gebruiken, haal je in ieder geval iets uit ChatGPT. Maar zoals voor meer zaken geldt: je komt verder met een beetje hulp, zoals met deze gids voor maar €17,- over Chat GPT. Je kunt veel vinden op Google, maar met een plukje informatie hier en een ander stukje halve informatie daar gaat het uitvinden hoe het werkt, niet heel vlot. Met deze gids is half werk doen verleden tijd.

>>> Koop hier de gids over ChatGPT voor maar €17,- >>>

Met deze gids leer je:

 • Hoe je met super prompt nauwkeurige resultaten krijgt en je output x25 kan laten gaan.
 • Op de website staan case studies met uitleg en voorbeelden waarvoor je ChatGPT kunt gebruiken.
 • Hoe je ChatGPT kunt trainen op jouw schrijfstijl en deze kunt gebruiken voor je schrijfwerkzaamheden, zoals social media posts, blogs, nieuwsbrieven and so on.
 • Hoe je leert samenwerken met ChatpGPT door middel van de meer dan 800 kant en klare prompts om betere output te krijgen.

Wanneer gebruik ik zelf Chat GPT

Ik gebruik ChatGPT vooral als ik een artikel wil schrijven over een onderwerp dat ik ’taai’ vind. Ik vraag ChatGPT dan bijvoorbeeld een blog te schrijven over onderwerp x om te zien waar ChatGPT mee komt. Ik controleer de informatie de ChatGPT geeft en bekijk wat ik daarvan kan gebruiken in mijn eigen taal voor mijn blogs. Voor mij zelf valt hier absoluut winst te behalen. Eerst was het voor mij echt een principe kwestie om ChatGPT niet te gebruiken en volledig mijn eigen teksten te blijven schrijven. Nu ik meer doe met ChatGPT merk ik dat het mij inderdaad tijd oplevert of dat ik sneller begin aan een pittig artikel, omdat ik ChatGPT een voorzet laat doen. En: ChatGPT is niet meer weg te denken uit onze samenleving, dan kan ik mij er maar beter in verdiepen!

Raad ik het gebruik van ChatGPT aan?

Zeker raad ik het gebruik van ChatGPT aan. Het gaat iedere ondernemer tijd, geld en rust opleveren. Het is prettig dat je ChatGPT om voorzetjes kunt vragen voor social media, een sales page kan laten schrijven en zelfs hele web teksten kunt laten verbeteren door ChatGPT. Doe jezelf een plezier en ga aan de slag met ChatGPT!

>>> Koop hier de ChatGPT gids en let’s get on with it! >>>

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Bezig met affiliate marketing
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?