Home » BLOG » Waarom ben ik gaan ondernemen?

Waarom ben ik gaan ondernemen?

Waarom-ben-ik-gaan-ondernemen-Online-met-Marinka

Ik heb jarenlang in loondienst gewerkt in een winkel en in diverse functies. Af en toe kwam er een gedachte bij mij op: ‘Wil ik dit mijn hele leven blijven doen?’. Na de geboorte van mijn kinderen kwam deze vraag vaak weer bij me op, om daarna met de drukte van de dag weer vergeten te worden. Na de geboorte van mijn derde kind werd deze vraag serieuzer.

Mijn baan paste niet meer bij mij.

Ik kwam erachter dat mijn baan niet meer paste bij mij. Na het nodige zelfonderzoek kwam ik tot de conclusie dat een andere baan in loondienst geen een optie was. Ten eerste, ik had wel diploma’s maar die waren al van heel wat jaren geleden. Ten tweede, ik wilde niet werken in een baan waarvoor ik die bewuste diploma’s nodig had. En ten derde, ik wilde niet meer in loondienst werken.

Meer vrijheden en flexibel zijn.

Het leek mij prettig om meer vrijheden te hebben en flexibel te kunnen zijn. Het leek mij heerlijk om mijn eigen plannen te bedenken en uit te voeren. Plannen waar ik zelf achter stond en waar ik ook verantwoordelijk voor was. Van het bedenken tot de uitvoering ervan. Maar als ik als ondernemer aan de slag zou gaan, wát zou ik dan gaan doen? Ik had toch geen enkele ervaring om dan ook maar iets als ondernemer te kunnen gaan doen?

Wat vond ik als kind leuk om te doen?

Ik begon met mij af te vragen wat ik vroeger als kind leuk vond om te doen. Naast tekenen en knutselen speelde ik graag (manager van een) restaurantje en winkeltje. In dat opzicht was ik al ondernemend. Later als tiener ontdekte ik het maken van websites. In die tijd was er nog geen Wi-Fi, internet ging via de telefoonlijn en werd afgerekend per tik. Dit was vrij prijzig, heb ik mij laten vertellen. Vandaar dat ik toen een half uur internettijd per week kreeg van mijn ouders.

Ik liet mij trainen om websites te leren maken.

Toen ik dit helder had, besloot ik mensen op te zoeken die vanuit loondienst als ondernemer gestart waren. Nadat ik met een virtual assistant gesproken had over hoe zij als ondernemer gestart was, werd ik door haar getipt over een aanbieder die cursussen gaf om websites te leren maken. Daar heb ik een training gevolgd. Hoe maak je een website, hoe voeg je een webshop toe en hoe zet je een online leeromgeving op? Ik vond het geweldig! Tevens kwamen er meer werkzaamheden aan de orde zoals nieuwsbrieven opstellen, bloggen, SEO, enz.

Mijn bedrijf was een feit!

Nadat ik deze training heb gevolgd, heb ik mij ingeschreven bij de kvk en mijn bedrijf was een feit. Ik vind het super om mijn eigen ideeën te kunnen uitwerken en te kunnen uitvoeren. Ik vind het leuk om mensen te helpen met mijn technische kennis over websites en online leeromgevingen of nieuwsbrieven opstellen en versturen. Hoe gaaf is het dat mijn klanten hun producten online kunnen verkopen omdat ik de techniek voor ze heb opgezet? Daar geniet ik echt van. En ja, het heeft absoluut veel voordelen om ondernemer te zijn met een gezin, hoewel er ook zeker genoeg uitdagingen zijn.