SEO woorden zoeken: de grootste fout (en hoe jij ‘m voorkomt)
Je bent lekker aan het bloggen, deelt met liefde je kennis en tips, en je website staat er prima bij. Maar… de bezoekers blijven uit. Je vraagt je af: “Doe ik iets verkeerd?” Misschien niet. Maar misschien mis je iets essentieels: de juiste SEO woorden. En nee, dat betekent niet dat je je teksten moet volproppen met ingewikkelde termen of dat je ineens een SEO-specialist moet zijn. Het begint eigenlijk met het voorkomen van één veelgemaakte fout. En die fout? Daar gaan we het vandaag over hebben: SEO woorden zoeken.
Wat zijn SEO woorden eigenlijk?
Even terug naar de basis: SEO woorden zijn de woorden en zinnen die mensen intoetsen in Google wanneer ze iets zoeken. Denk aan: “budget recept voor 4 personen” of “hoe bak ik bananenbrood”. Wanneer je deze SEO woorden gebruikt in je blog, geef je Google (en je ideale klant) een seintje: hé, dit gaat over wat jij zoekt. Maar… hier komt de valkuil.
De grootste fout die ik zie bij SEO woorden zoeken
Veel ondernemers gokken. Of denken vanuit hun eigen taal. Ze schrijven bijvoorbeeld over “persoonlijke transformatiecoaching” terwijl hun ideale klant op zoek is naar “minder stress tips”. Of ze gebruiken algemene, competitieve termen als “coaching”, “zelfvertrouwen” of “marketing”. Goed bedoeld, maar kansloos als je net begint en geen miljoenen bereik hebt. De grootste fout is dus: denken dat jij wel weet waar mensen op zoeken, zonder dat je het hebt uitgezocht.
Wat kun je wél doen?
- Denk vanuit je klant: welke vragen stelt zij aan Google?
- Gebruik gratis tools als Google Suggest of AnswerThePublic om SEO woorden te verzamelen
- Wees specifiek: liever “budget weekmenu voor 5 personen” dan “weekmenu”
En nee, je hoeft geen urenlang onderzoek te doen of betaalde tools aan te schaffen om dit goed te doen. Maar een beetje strategie helpt wél.
Wil je stap voor stap leren hoe je SEO woorden zoekt (zonder technisch gedoe)?
Dan is mijn werkboek SEO zoekwoordenonderzoek voor ondernemers en bloggers precies wat je zoekt. Geen wollige theorie, maar gewoon duidelijke uitleg en opdrachten waarmee je meteen aan de slag kunt.
Het hoeft niet ingewikkeld te zijn
Het zoeken van SEO woorden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar de verkeerde woorden gebruiken, of helemaal geen onderzoek doen? Dat is zonde van je tijd én je content. Voorkom die fout. Denk als je klant. En wil je zeker weten dat je het goed doet? Dan ligt er een praktisch werkboek voor je klaar.
Veelgestelde vragen over SEO woorden zoeken
SEO staat voor Search Engine Optimization.
Nee, SEO en zoekmachine optimalisatie zijn hetzelfde. De eerst is de Engelse term, de tweede is de Nederlandse vertaling.
Als je wilt dat je website online gevonden wil worden op jouw vakgebied, dan is het zeker aan te raden om je te verdiepen in SEO. Anders ‘schiet je met hagel’ en wordt je niet gevonden door je ideale klant.
Lees ook: Volg een cursus zoekmachine optimalisatie om je website beter vindbaar te maken.
Deze blog bevat affiliate links. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een aankoop te doen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.
ULFT
KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30
Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden
© Copyright 2020 - 2025 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden
Wordpress website hulp
Wordpress website onderhoud