Home » BLOG » Plug and pay review: makkelijke betaalpagina software voor upsells, abonnementen, termijnbetalingen en meer

Plug and pay review: makkelijke betaalpagina software voor upsells, abonnementen, termijnbetalingen en meer

Inhoudsopgave

  Tijd voor een Plug and Pay review, een software die meer is dan een checkout software. Bij wijze van spreken zou je alleen Plug&Pay nodig hebben om een online bedrijf te runnen. En betalende klanten uiteraard. Daarom is een website naast Plug&Pay geen slecht idee om je online zichtbaarheid te vergroten, maar damn, wat biedt Plug&Pay veel mogelijkheden.

  Plug and Pay review: Wat is Plug & Pay?

  Plug & Pay is een checkout software die je kan gebruiken om je digitale en fysieke producten mee te verkopen. Je maakt er gemakkelijk mooie betaalpagina’s mee, waarop je klanten af kunnen rekenen. De betaalpagina’s zijn zo vormgegeven op een manier om er meer conversie, dus meer omzet, mee te behalen. Om een eerste opzet voor de teksten voor de betaalpagina’s te maken kun je vanaf het Premium abonnement gebruik van maken van de ingebouwde AI functie, dit werkt boven verwachting! Ook biedt Plug&Pay een affiliate systeem aan. Hiermee kun je je producten laten promoten door affiliates en je omzet verhogen en je bekendheid vergroten. Lees meer voordelen in deze Plug and Pay review blog.

  Hoe werkt Plug & Pay?

  Je logt in op je account van Plug and Pay, daarna kom je op het dashboard terecht. Van hier uit heb je, afhankelijk van het door jouw gekozen abonnement, overzicht over je verkopen, recente bestellingen en maak je product pagina’s aan, checkouts, upsells, bedankpagina’s en landingspagina’s, bekijk je je statistieken, en niet te vergeten: hier maak je je kassakoopjes en one click upsells aan.

  Welke services biedt Plug and Play?

  Ik zou bijna willen zeggen: welke services biedt Plug & Pay niet? Deze software is zeer uitgebreid, makkelijk toegankelijk voor iedereen, een top klantenservice, eigenlijk alles wat je mag verwachten van een software zoals deze, maar dan meer.

  Er is dus een lite versie, die voldoet als je net start met je bedrijf. Voor een laag bedrag per maand heb het volgende tot je beschikking:

  • Templates
  • Kassakoopjes, laat je klanten makkelijk een kassakoopje toevoegen aan hun bestelling.
  • Facturen en exports
  • Max. 3 producten, deze koppel je aan de checkout pagina.
  • Max. 3 checkouts, de producten koppel je hier aan.
  • Max. 7 landingspagina’s, je kunt ervoor kiezen om bezoekers eerst naar de landingspagina te sturen, om ze daar te overtuigen van jouw geweldige product.
  • Max. 50 transacties per maand

  Dit lijkt misschien weinig, maar als startende ondernemer heb je hier in eerste instantie genoeg aan. Gaat het je al snel voor de wind? Dan kun je makkelijk je Plug&Pay account upgraden naar Premium of Ultimate.

  Na de lite versie, is er de Premium versie, deze versie heb ik gebruikt tijdens de challenge. Deze is erg compleet, want naast alles uit het lite abonnement, krijg je ook:

  • One-click upsells, klanten kun je na het afrekenen nog een product aanbieden. Met een klik op de knop kunnen ze dit product kopen.
  • Abonnementen, je kunt kiezen om maand-, kwartaal- of jaarabonnementen aan te bieden.
  • Max. 50 landingspagina’s
  • Pagina’s met AI, deze functie is heel tof en bespaart je veel tijd. Laat de ingebouwde AI functie de eerste opzet voor de pagina’s voor jouw product schrijven. Indien nodig pas je de tekst aan. De eerste opzet was in mijn test al bijna helemaal goed.
  • Klantportaal
  • Betalen in termijnen, je kunt je klanten laten betalen in termijnen
  • Kortingscodes, de mogelijkheid om kortingscodes aan te bieden aan je klanten.
  • A/B testen, welke pagina werkt het beste? Mogelijk met dit abonnement.
  • Onbeperkt producten aanmaken
  • Onbeperkt checkouts aanmaken
  • Eigen domein, vergroot het vertrouwen voor je klanten. Als ze zien dat jouw domeinnaam in de url staat, is dat goed voor het vertrouwen.
  • Incl. 500 transacties, heb jij hier genoeg aan denk je?
  • Premium support, top klantenservice/

  En als laatste is er het Ultimate abonnement: Daarbij krijg je alles uit het Premium abonnement en:

  • Onbeperkt landingspagina’s aanmaken, prettig om niet beperkt te worden in het aantal landingspagina’s
  • Affiliate systeem, laat anderen, waaronder tevreden klanten, je producten promoten. Bij een verkoop, ontvangt de affiliate in ruil daarvoor een commissie. Ik werk als affiliate zijnde ook met dit systeem en het werkt goed en is overzichtelijk.
  • Affiliate marketplace, hier ben je als bedrijf en met je producten vindbaar voor affiliates. Zij kunnen zich bij jou aanmelden om je producten te gaan promoten.
  • Incl. 2500 transacties per maand

  Het Ultimate abonnement is het meest volledige abonnement wat aangeboden wordt.

  Plug & Play abonnement

  Vanaf Plug and Pay Premium kun je gebruik maken van de abonnementen functie. Je kunt je klanten dan de optie geven om per maand, kwartaal of jaar te betalen. Dit kan je inzetten voor bijvoorbeeld een cursus die je wil verkopen, maar ook bij een community, membership, coachingstrajecten en … nou ja, dit kun je eigenlijk voor ontzettend veel producten inzetten.

  Bekijk dit gratis E-book over o.a. Memberships –>

  Check het Plug & Pay e-book om meer te leren over Community Building –>

  Plug & Pay Affiliate Software

  Plug and Pay affiliate software is een software die bij het Ultimate abonnement in zit. Met deze software kun je je producten laten promoten door affiliates. Wordt er iets verkocht via de unieke link van een affiliate, dan ontvangt de affiliate van jou een stukje commissie hierover. Anderen jouw producten laten promoten is een mooie manier om je omzet te laten groeien en om je zichtbaarheid als ondernemer te vergroten. Op de Plug and Pay marketplace ben jij zichtbaar voor affiliates en kunnen zij zich bij jouw bedrijf aanmelden om jouw producten te promoten.

  Check dit gratis E-book van Plug & Pay over Affiliate marketing –>

  Voordelen van Plug and Pay

  De absolute voordelen van Plug and Pay zijn:

  • Plug&Pay heeft alles om een salesfunnel te bouwen, waarmee je je omzet echt een boost kan geven.
  • Je hebt geen kosten voor een hostingpakket.
  • Je hebt geen gedoe met het onderhoud, zoals je met WordPress en Woocommerce bijvoorbeeld wel hebt. (Dag dag, frustratie en irritatie)
  • Met het Premium en Ultimate pakket hoef je niet meer te zweten op landingspagina’s en betaalpagina’s, dankzij de handige ingebouwde AI functie
  • Directe koppelingen met Huddle en Mailblue

  Wat zijn de Plug & Pay tarieven

  Op het moment van het schrijven van dit artikel zijn dit de tarieven van Plug&Pay en wat je ervoor krijgt. Kijk op de Plug&Pay website voor de meest recente prijzen en features.

  Plug & Pay litePlug & Pay PremiumPlug & Pay Ultimate
  €9,- / maand, bij jaarlijkse facturatie€49,- / maand, bij jaarlijkse facturatie€97,- / maand, bij jaarlijkse facturatie
  TemplatesAlles uit Lite, plus:Alles uit Premium, plus:
  KassakoopjesOne-click-upsellsOnbeperkt landingspagina’s
  Facturen en exportsAbonnementenAffiliate systeem
  Max. 3 productenMax. 50 landingspagina’sAffiliate marketplace
  Max. 3 checkoutsPagina’s met AIIncl. 2500 transacties per maand
  Max. 7 landingspagina’sKlantportaal
  Max. 50 transacties per maandBetalen in termijnen
  Kortingscodes
  A/B testen
  Onbeperkt producten
  Onbeperkt checkouts
  Eigen domein
  Incl. 500 transacties
  Premium support
  Wat je krijgt per Plug&Pay abonnement. Zoals je ziet, is dat veel!

  Plug and Play en Woocommerce

  Plug and Pay en Woocommerce kun je naast elkaar gebruiken. Plug and Pay is een op zichzelf staande software die je naast elke soort website of webshop kunt gebruiken. Tijdens de challenge werd er een casus getoond van een ondernemer die een bestaande webshop had, en voor een klein aantal producten (misschien was het zelfs maar 1 product, ik weet het niet meer zeker) Plug and Pay gebruikte. De producten die aangeboden werden via Plug and Pay zorgden voor een flinke omzet! De verkopen lagen veel hoger door het gebruik van Plug and Pay.

  Plug and Play WordPress

  Plug and Play kan naast je WordPress website gebruikt worden. Het kan zelfs naast je bestaande Woocommerce webshop gebruikt worden. Dit kan omdat Plug and Pay een op zichzelf staande software is. Om Plug and Pay te gebruiken naast je WordPress website, heb je verder niks nodig. Als je op je WordPress website een landingspagina maakt, dan kun je op die pagina de link plaatsen naar de betaalpagina die bij Plug and Pay staat. Het absolute voordeel van Plug and Pay gebruiken in plaats van Woocommerce, is dat je het gedoe met foutmeldingen en errors niet hebt. Daar heb je met WordPress en Woocommerce nu eenmaal een grotere kans op.

  Plug & Play Marketplace

  Plug and Pay heeft een Marketplace. Dit is van toepassing wanneer je gebruik maakt van de Plug and Pay Affiliate software. Maak je gebruik van deze software, dan kan je jouw producten plaatsen op deze marketplace, zodat deze gevonden kunnen worden door affiliates. Zij kunnen zich dan aanmelden bij jou voor jouw affiliate programma en na (automatische) acceptatie, kunnen de affiliates starten met het promoten van jouw producten.

  Plug & Pay kortingscode

  Om met Plug and Pay en kortingscode te werken, kies je het Premium abonnement. Een kortingscode kan mensen over de streep trekken om jouw product toch te kopen. Zocht je een kortingscode om goedkoper van Plug and Pay gebruik te kunnen maken, dan wil ik je deze tip geven: start eerst met een maandabonnement. Bevalt het je? Dan kun je later je maandabonnement nog omzetten naar een jaarabonnement om alsnog van de korting die je bij een jaarabonnement krijgt, te profiteren. Kijk op de website van Plug&Pay voor de voorwaarden.

  Alternatief Plug & Pay

  Plug & Pay is een toffe software met veel functies en directe koppelingen met Huddle voor je leeromgeving en community en MailBlue voor je e-mailmarketing. Deze combinatie is voor zover ik weet, uniek in Nederland en erg gebruiksvriendelijk, ook als er geen verstand van hebt en niet de ambitie hebt om hier verstand van te hebben, maar wel wil ‘dat het gewoon werkt’. Wat is een alternatief als je om wat voor reden dan ook geen Plug&Pay wil gebruiken? Wat betreft checkout software en leeromgeving is Kennis.shop een optie. Kennis.shop is nog volop in ontwikkeling, waar je nu nog voordelig in kunt stappen.

  Lees ook: Wat is Kennis.shop?

  Zijn er dan geen nadelen aan Plug&Pay?

  Zijn er dan helemaal geen nadelen aan Plug&Pay, hoor ik je denken. Tja, deze software zit zo goed in elkaar, biedt zoveel mogelijkheden en heeft directe koppelingen met Huddle en Mailblue. Het is erg gebruiksvriendelijk, ook als je totaal niet technisch bent. De enige nadelen die ik zou kunnen bedenken, zijn de maandelijks terugkerende kosten voor het abonnement. En dat Plug&Pay niet erg handig is voor als je een grote webshop hebt, met meer dan honderden producten. In beide gevallen zul je uit kunnen wijken naar Woocommerce en je hierin gaan verdiepen.

  Waarom deze Plug and Pay review?

  Deze Plug and Pay review stond al een tijdje op mijn to do lijstje. Andere blog onderwerpen gingen vaak voor, ook omdat ik deze software nog niet zelf gebruikt had en als je de software gaat gebruiken, je daar wel even de tijd voor moet nemen. Ik was dus al een tijdje nieuwsgierig naar deze software en toen Plug & Pay aankondigde een challenge te gaan houden om binnen 5 dagen je online business te bouwen met Plug and Pay en AI, was dit een mooi moment om Plug&Pay te gaan ervaren. Hiervoor heb ik Plug and Pay premium gebruikt, deze versie biedt veel opties. De software zit erg goed in elkaar en de klantenservice zijn beter dan verwacht, daar kunnen veel bedrijven een voorbeeld aan nemen.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Alle blog categorieën

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Website tips'

  Affiliate software systemen

  Bekijk de prijzen voor Kennis.shop, klik hier
  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier

  Online met Marinka
  Bezig met affiliate marketing
  Wordpress website bouwer
  Training Wordpress website maken

  Dr. Schaepmanstraat 42
  7071 ZL ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?