Home » BLOG » Online verkopen zonder webshop, zo regel je dat

Online verkopen zonder webshop, zo regel je dat

Inhoudsopgave
  online-verkopen-zonder-webshop

  Online verkopen zonder webshop, is dat mogelijk? Als ondernemer heb je er wel eens over nagedacht, of dat iets voor jouw bedrijf zou zijn. Maar als ondernemer ben je al druk met je ondernemers ‘dingen’: je marketing, sales, boekhouding, urenregistratie, social media posts and so on. Je hebt altijd genoeg te doen! Je hebt zeker overwogen om online te gaan verkopen, maar je loopt er tegenaan dat je geen webshop hebt. Met de systemen die ik hier benoem heb je geen webshop nodig.

  Diverse manieren om online te verkopen zonder webshop

  Er zijn diverse aanbieders die het online verkopen zonder webshop mogelijk maken.

  • Zo is er bijvoorbeeld Paytium waarmee je eenvoudig betalingen kunt accepteren in WordPress. Paytium werkt samen met Mollie. Het implementeren van Paytium kan wat afschrikken, omdat het wat technisch lijkt. Voordeel is dat je zelf in WordPress een formulier kunt bouwen naar jouw wens en dat in combinatie met de shortcode van Paytium kunt gebruiken. De gratis versie is interessant wat betreft prijs.
  • Plug&Pay is een software met veel mogelijkheden om online te verkopen zonder webshop. Er zijn diverse pakketten met verschillende uitbreidingen mogelijk, waaronder kassa koopjes. Daarbij maakt Plug&Pay gebruik van neuromarketing, waardoor betaalpagina’s zo gebouwd zijn dat het zorgt voor meer verkopen. Met Plug&Pay maak je betaalpagina’s aan via die je met een simpele link kunt delen, of kunt koppelen aan je website. Werkt samen met Mollie. Plug&Pay start vanaf €9,- p/m.
  • Kennis.shop is een nieuwe software. Onbeperkt betaalpagina’s aanmaken, kassakoopjes toevoegen en meer. Het principe lijkt op die van Plug&Pay, alleen is Kennis.shop prijstechnisch interessanter. Op het moment van schrijven van dit blog, biedt kennis.shop een lifetime licentie aan, waardoor je maandelijks geen abonnementskosten hebt. Je betaalt alleen als je iets verkoopt, bijvoorbeeld de kosten voor Ideal (€0,29) en een kleine fee aan Kennis.shop (€0,17). Werkt samen met Stripe. Kennis.shop is nog in ontwikkeling maar is er 1 om in de toekomst in de gaten te houden. Lees ook: Wat is kennis.shop?

  Welke producten kun je online verkopen, zonder webshop?

  Er zijn veel producten te bedenken die je online kan verkopen. Wat dacht je van:

  • Workshops
  • E-books
  • Trainingen
  • 1-1 sessies met jou als expert op jouw vakgebied?
  • Coachingsessies
  • Advies sessies
  • Printables

  Hoe werkt dat dan, online verkopen zonder webshop?

  Paytium werkt met een shortcode die je plaats op je WordPress website. Plug&Pay en Kennis.shop werken niet per se alleen met WordPress samen. Je maakt betaalpagina’s aan met een unieke link, deze unieke link plak je achter in knop van je website. De klant klikt op de knop en wordt naar de betreffende betaalpagina geleid. Deze link zou je ook gebruiken zonder een website, wanneer je vooral social media gebruikt voor je bedrijf.

  Veel producten verkopen? Gebruik dan toch Woocommerce, een veel gebruikte webshop software

  Deze wil ik hier toch even benoemen. Woocommerce is een gratis software die je gebruikt samen met WordPress. Met nog een aantal andere stukjes software, ook wel plugins genoemd, kun je een werkende webshop bouwen. Deze webshop koppel je aan een betaalprovider, bijvoorbeeld Mollie en je kunt aan de slag met online verkopen. Het is een veelzijdige software die je uit kunt breiden met diverse betaalde plugins, voor meer opties. Voor een leek kan dit best een lastige en frustrerende klus zijn, zelfs zo erg dat je het hele plan om online te verkopen maar in de ijskast zet.

  Conclusie: online verkopen zonder webshop is makkelijk te realiseren.

  Iedereen kan vandaag al beginnen met online verkopen zonder webshop. Of je maakt eerst even je eigen online producten om te kunnen verkopen, dat is misschien nog handiger. Ik vind dit een hele prettige ontwikkeling. Het stelt iedere ondernemer in staat om online producten te verkopen, zonder de grote investering voor een webshop, en zo meer omzet te generen.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Tips om te starten met extra geld verdienen met je website of social media.

  ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?