Home » BLOG » Online geld verdienen naast je baan, 11 ideeën!

Online geld verdienen naast je baan, 11 ideeën!

Inhoudsopgave
  online-geld-verdienen-naast-je-baan-11-ideeen

  Met de stijgende prijzen in 2024, vraag jij je wellicht af hoe je online geld kunt verdienen naast je baan. In de wereld waarin wij nu leven, zijn er heel erg veel mogelijkheden. Online zijn er veel opties om een zogenaamde ‘sidehustle’ te starten. In dit blog deel ik mijn mening over een aantal manieren om online geld te verdienen.


  Wil je meteen aan de slag? Bekijk dit membership en ontvang 50% korting op je eerste maand fop een jaarabonnement met de code MARINKA50


  Geld verdienen naast mijn baan in loondienst, mijn ervaring

  Het leek mij wel leuk om wat geld bij te verdienen naast mijn baan in loondienst. Zo ging ik parfums verkopen die geïnspireerd waren door bekende merken. Zelf was ik mijn grootste afnemer en ben ik daar vrij snel weer mee gestopt. Later kwam ik op het idee om te gaan bloggen. Ik kreeg het destijds alleen niet voor elkaar om een website op te zetten, balen! Later kwam ik het beroep virtueel assistent tegen. Ik dacht dat een VA vooral administratieve werkzaamheden deed voor opdrachtgevers en administratieve taken, daar loop ik niet echt warm voor. (Tegenwoordig weet ik dat een VA ook andere taken kan overnemen, zoals posts schrijven voor social media, e-books opmaken en uitschrijven.) Behalve het bloggen, zijn de andere sidehustles niks geworden. Jij loopt al een stap voor, nu jij dit blog leest en kan leren van mijn ervaringen.

  Ten eerste, wat heb je nodig om online geld te verdienen naast je baan?

  Wat heb je nodig om online geld te verdienen naast je baan:

  • Een computer/laptop
  • Een internetverbinding
  • Een smartphone. Met alleen een computer of een smartphone kun je ook aan de slag, met beide heb je wat meer opties. 
  • Het online programma Canva, de gratis versie is in eerste instantie prima. Hiermee maak en bewerk je afbeeldingen voor social media en blogposts, en meer. Bekijk ook deze Canva training.
  • Naast leergierigheid en nieuwsgierigheid:
  • Doorzettingsvermogen. Dit is een onmisbare eigenschap wanneer je start met iets nieuws. Rome is immers ook niet in één dag gebouwd. En menig goed lopend bedrijf of sidehustle ook niet.

  Waar kun je aan denken om online geld te verdienen naast je baan

  Je kunt denken aan de volgende mogelijkheden om online geld te verdienen naast je baan:

  • Begin een blog.
  • Schrijf blogs of social media content voor anderen.
  • Start als Virtual Assistant.
  • Maak templates voor e-books, to do lists, social media posts en verkoop deze.
  • Schrijf zelf een e-book en verkoop deze. Iedereen heeft ergens kennis van en kan dit verkopen.
  • Creëer een cursus en verkoop deze.
  • Verkoop online producten via Etsy, Amazon, Shopify.
  • Maak originele foto’s en verkoop deze online.
  • Leer een nieuwe vaardigheid om hiermee geld te verdienen.
  • Start met het invullen van vragenlijsten (ben ik zelf niet zo’n voorstander van. Je moet een groot aantal vragenlijsten invullen om wat te verdienen.)
  • Maak gebruik van affiliate marketing in je blogs, social media posts, youtube video’s. Of start een affiliate website.

  Leuk, online geld verdienen naast je baan, maar hoe start je hiermee?

  Zie jij het wel zitten om online geld te verdienen naast je baan, maar loop je vast bij het hoe? Ik heb geleerd dat bij veel nieuwe dingen geldt: learning by doing en trial and error. De kunst is om het niet te moeilijk voor je zelf te maken en ‘gewoon’ te starten. Ik snap hoe lastig dit is, en al helemaal als je nieuwe vaardigheden wil leren. Zelf heb ik in eerste instantie veel informatie gevonden door te googlen. Waar ik wel tegenaan liep, was dat die informatie vaak net niet genoeg was om daadwerkelijk ergens mee te beginnen.

  Een steuntje in de rug en een community om op terug te vallen

  Vorig jaar kwam ik in aanraking met het Become Financially Free membership van Rowena Rousseau. Rowena volgde ik al een tijdje op social media, zij is een tijd zoekende geweest naar wat voor haar situatie de juiste manier was om geld te verdienen. Zo bood ze een periode high level trajecten aan van duizenden euro’s. Met succes. Later betaalden meerdere klanten haar facturen niet meer en zat ze financieel aan de grond. Door deze manier van ondernemen was ze kwetsbaar. Als alleenstaande moeder van twee jonge kinderen zocht ze manieren om online geld te verdienen, zonder het risico te lopen dat klanten de facturen niet meer betaalden. En ze wilde geen overvolle agenda meer met klantafspraken. Naast online producten verkopen, ontstond zo ook haar membership waarin ze deelt hoe jij dit ook kunt gaan doen. Krijg 50% korting op de eerste maand of op het jaarabonnement met de kortingscode: MARINKA50

  Lees: ‘Become Financially Free membership van Rowena Rousseau, een review’


  Met de code MARINKA50 krijg je 50% korting op de eerste maand of op een jaarabonnement van het membership.


  Veel herkenning en ideaal, online producten verkopen.

  Als ondernemer en moeder van 3 kinderen, is ook mijn tijd gelimiteerd en kan ik maar een beperkt aantal klanten helpen. Het deel van het verhaal van Rowena, over gelimiteerde tijd vanwege een gezin, was voor mij erg herkenbaar. Een online inkomen genereren, zou voor mij ook ideaal zijn. Het membership van Rowena geeft veel informatie en duidelijke ‘how to’s’. Zodat je ook echt kunt starten met een online inkomen opbouwen, zonder al te veel zelf uit te moeten zoeken.

  Is dit niet weer het zoveelste membership waar je niet veel uit haalt?

  Ik heb al meerdere cursussen, masterclasses en memberships gevolgd. Dit membership is één van de meest complete memberships wat ik tegen ben gekomen, de afgelopen jaren. Het zet direct aan tot actie. Ik was sceptisch, na veel trainingen en e-books gekocht te hebben die voor mij van weinig waarde waren. Zo ben ik door dit membership gestart met affiliate marketing en binnen een maand had ik mijn eerste commissie van €100,- verdiend. Dit had ik oprecht nooit verwacht, aangezien ik best sceptisch geworden ben na alle ‘succesvolle coaches’ op social media die je 10 K aan omzet beloven wanneer je hun stappenplan/training/masterclass volgt. Over dit membership ben ik zeker enthousiast!

  Online geld verdienen naast je baan, het is zeker mogelijk!

  Na diverse trial and errors, geloof ik inmiddels dat het echt mogelijk is om online geld te verdienen naast je baan. Je moet alleen weten HOE je dat kunt doen. Met een membership zoals die van Rowena Rousseau achter de hand, heb je meer kans dat je erin slaagt. Natuurlijk staat het lid zijn van zo’n membership niet garant voor inkomsten. Jij moet zelf aan de bak om van online geld verdienen naast je baan een succes te maken.

  Wil je klein starten met één sidehustle naast je baan in loondienst? Bekijk dan deze affiliate marketing guide van Rowena Rousseau.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Tips om te starten met extra geld verdienen met je website of social media.

  ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?