Ik wil een website laten maken. 7 vragen beantwoord.

Het is zover, je denkt: ‘Ik wil een website laten maken!’ en je gaat op zoek. Maar waar moet je beginnen? Waar moet je op letten? Je ziet al snel door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer. In dit artikel geef ik je antwoorden op 7 vragen.

Het is zover, je denkt: ‘Ik wil een website laten maken!’ en je gaat op zoek. Maar waar moet je beginnen? Waar moet je op letten? Je ziet al snel door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer. In dit artikel geef ik je antwoorden op 7 vragen.

ik-wil-een-website-laten-maken

Ik ben Marinka Mellee en heb ervaring met WordPress websites en online leeromgevingen. Graag leer ik anderen door middel van een online training, hoe zij de website voor hun bedrijf kunnen bouwen. Het levert jou als ondernemer geld, tijd en rust op als je website kan bouwen en onderhouden.  

De Training WordPress Website maken vind je hier.

1. Met welk systeem wil je een website laten maken?

Met welk systeem wil je een website laten maken? Heb je zelf al een voorkeur? Er zijn bouwers zoals Phoenix, waarmee je snel een website kunt maken. Deze systemen worden steeds beter. Vaak zit bij het gebruik van dit soort systemen de kosten voor het hostingpakket, systeem updates en onderhoud er bij in. Dan heb je als ondernemer er weinig omkijken naar!


Gratis Phoenix 14 dagen proberen >>>

Verder zijn er systemen zoals WordPress, die wereldwijd veel gebruikt worden en veel mogelijkheden bieden. Een website gebouwd met WordPress in combinatie met een page builder zoals Divi, Elementor of Beaver Builder kan zo ingericht worden dat je zelf makkelijk wijzigingen door kan voeren. Wil je als ondernemer bouwen aan je online zichtbaarheid, dan raad ik je aan om een website in WordPress of Phoenix te laten maken.

2. Waarom wil ik een website laten maken?

Zorg dat je voor jezelf helder hebt waarom je een website wil laten maken. Wat moet het doel zijn van de jouw website? Moet het een online visitekaartje worden? Wil je een wat uitgebreidere website en wil je werken aan de online vindbaarheid van de website? Of een online leeromgeving?  Wil je bloggen? Wil je online producten gaan verkopen? Allemaal dingen om over na te denken!

3. Wanneer een website laten maken?

Een website laten maken is een goed idee wanneer je ondernemer bent. Met een website kun je potentiële klanten laten zien wat je doet met je bedrijf en waarom ze bij jou moeten zijn. Ik raad iedere ondernemer aan om een website te (laten) maken en niet afhankelijk te zijn van social media.

4. Wat voor een website laten maken?

Wat voor een website wil je laten maken? Wil je alleen een website, waarmee je aan je online vindbaarheid gaat werken? Of wil je ook een webshop, waar je je producten kan verkopen? En als je een webshop wil, ga je dan veel producten verkopen, of een klein aantal, bijvoorbeeld 10? Voor een kleine webshop kun je een ander en misschien wel makkelijker systeem gebruiken, zoals kennis.shop of Plug&Pay. Voor een grotere webshop is Woocommerce voor WordPress vaak een fijnere keuze.

5. Hoe kun je een website laten maken?

Waar kun je terecht om een website te laten maken? Bedenk voor jezelf wat je prettig vindt, wil je online op zoek gaan naar een website bouwer? Vaak heb je dan alleen online contact. Wil je liever iemand met iemand uit jouw regio werken? Ga hier dan naar op zoek.

6. Door wie wil je een website laten maken?

Je kunt je ook nog afvragen door wie je een website wil laten maken. Wil je dit door een  kennis laten doen, die ‘er wel wat verstand van heeft’, wil je dit door een student laten doen? Door een zzp-er of door een internetbureau?

7. Wat lever je zelf aan bij het laten maken van een website?

Wanneer je een website laat maken, dan is daar naast een kennismakingsgesprek nog het een en ander voor nodig: De inhoud van je website!

  • Welke teksten komen er op jouw website? De ervaring leert dat daar veel tijd in gaat zitten.
  • En welke foto's/afbeeldingen mogen er op de pagina's geplaatst worden?
  • Heb je al een logo voor op de website? Of moet deze nog gemaakt worden? Wil je zelf een logo maken in bijvoorbeeld Canva, of wil je dit uitbesteden?
  • Welke kleuren moeten er gebruikt worden op je website?
  • Wat zijn de links naar je social media accounts?
  • Welke contactgegevens mogen er op je website geplaatst worden?

Conclusie: Ik wil een website laten maken, waar moet ik op letten?

Zoals je ziet, zijn er veel dingen die je jezelf af moet vragen wanneer je een website wil laten maken. Het helpt om hier van tevoren al over na te denken. Het geeft jou rust en overzicht en het maakt het ook makkelijker om te communiceren naar de webdesigner wat je wensen zijn wat betreft het laten maken van je website.

Online met Marinka
Tips om te starten met extra geld verdienen met je website of social media.

ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?