Home » BLOG » Hoe wordt je financieel onafhankelijk: start een side hustle!

Hoe wordt je financieel onafhankelijk: start een side hustle!

Inhoudsopgave

  Een groot aantal mensen vraagt het zich wel eens af: hoe wordt je financieel onafhankelijk? Om financieel onafhankelijk te worden, heb je (extra) inkomsten nodig. Uiteraard is het ook goed om te kijken waar je op kunt besparen in je huidige uitgavenpatroon, je kunt vaak meer besparen dan je denkt. Daarna kun je uitrekenen of en hoeveel inkomen je nodig hebt om financieel onafhankelijk te zijn. Onder financieel onafhankelijk wordt verstaan, dat je voldoende geld hebt om jezelf en eventuele kinderen te kunnen onderhouden. Hoe wordt je financieel onafhankelijk, in dit artikel deel ik een aantal tips waarmee ik hoop jou op weg te kunnen helpen.

  Let op: ik ben geen financieel adviseur en dit artikel is géén advies en bestaat alleen uit mijn persoonlijke ervaringen en meningen.

  Welke side hustle kun je starten om financieel onafhankelijk te worden?

  Je kunt met elke side hustle starten om financieel onafhankelijk te worden. Met de ene side hustle verdien je meer dan de andere side hustle. Mijn voorkeur gaat uit naar online side hustles, ten eerste omdat ik online ondernemen erg leuk vindt en ten tweede omdat ik daarvoor geen oppas voor hoef te regelen en ten derde: ik vind de verdiensten erg interessant! Uiteraard kun je met offline side hustles ook gaan oppassen, aanbieden boodschappen te halen en brengen voor hulpbehoevenden, schoonmaken bij mensen thuis of bedrijven.

  Online side hustles, mijn top 3

  Mijn top 3 voor online side hustles om financieel onafhankelijk te worden is deze:

  1. Geld verdienen met mijn website, door affiliate marketing in te zetten.
  2. Digitale producten creëren of PLR producten aanschaffen en deze weer doorverkopen.
  3. Zelf digitale producten maken en verkopen, zoals cursussen, e-books, planners.

  Meer side hustles om financieel onafhankelijk te worden

  Er zijn veel mogelijkheden om een sidehustle te starten om financieel onafhankelijk te worden. Wat dacht je van de volgende side hustles:

  • Start een blog
  • Biedt je aan als blogger
  • Wordt een expert in Search Engine Optimization, en biedt je diensten aan.
  • Start met affiliate marketing
  • Schrijf korte verhalen en breng deze uit als e-books
  • Maak een cursus over iets waar jij heel goed in bent, en een ander van kan leren.
  • Ga online verkopen met een webshop
  • Verkoop digitale producten via je Etsy shop
  • Creëer of koop digitale PLR producten, zoals planners, e-books, wall art, uitnodigingen en verkoop deze online.
  • Wordt Virtual Assistant
  • Biedt je aan als oppasser
  • Schoonmaken bij bedrijven
  • Schoonmaken bij particulieren
  • Wordt ramenwasser
  • Begin een was service: biedt aan de was te doen / drogen / strijken / vouwen.
  • Biedt je aan als taxi in jouw omgeving.
  • Start in je woonplaats een lunchtrommel service: biedt de mogelijkheid om voor x dagen in de week lunchtrommels te vullen. (Brood smeren is niet mijn favoriete taak, helemaal nu de kids ook lunchtrommels mee naar school nemen. Ik zeg: een gat in de markt!)
  • Ga statiegeld blikjes en flesjes rapen bij evenementen of tijdens je dagelijkse wandeling.
  • Biedt je aan als begeleider om met hulpbehoevende mensen boodschappen te gaan doen.
  • Start een maaltijdservice: biedt aan te koken voor een ander in ruil voor een financiële vergoeding.
  • Fietsen reparateur: leer banden plakken e.d.

  Nadelen van side hustles

  hoe-wordt-je-financieel-onafhankelijk

  Nadelen van side hustles kunnen zijn: vooral in het begin kan het voelen als weggegooide tijd. Wanneer je een side hustle start, dan heeft dat tijd nodig om te groeien en voordat je er een fijn inkomen uit haalt. Consistent tijd besteden aan je side hustle is nodig om iets op te bouwen. Wanneer je start met bijvoorbeeld oppassen, dan zie je direct resultaat in de vorm van een financiële beloning. Hier in zit ook een stuk mindset, die je aan moet passen om resultaat te halen uit je side hustle. Ook als je gaat oppassen geldt: stel dat jij twee niet kunt oppassen op de gevraagde datum, dan kan het zijn dat die persoon niet meer terug komt bij jou om te vragen of je kunt oppassen.

  Andere manieren om financieel onafhankelijk te worden

  Wanneer je in zoekmachines zoekt op: ‘ Hoe wordt je financieel onafhankelijk’ dan worden er veel websites getoond van bedrijven die zeggen dat je kunt gaan beleggen e.d. om financieel onafhankelijk te worden. Naar mijn idee is beleggen niet iets waarmee je per se financieel onafhankelijk wordt. Het Nibud verstaat onder financieel onafhankelijk: “Financiële onafhankelijkheid wordt door het emancipatiebeleid omschreven als voldoende financiële armslag hebben om jezelf en je eventuele kinderen te kunnen onderhouden.”

  Beleggen kan op de lange termijn helpen om financieel onafhankelijk te worden of misschien wel financieel vrij, maar als je nu in de fase zit dat je financieel onafhankelijk wil worden, dan is het waarschijnlijk beter om eerst te kijken of je kunt besparen en extra inkomen kunt vergaren.

  Tips om te besparen

  Naar mijn idee hoort bij financieel onafhankelijk worden ook kijken waar je op kunt besparen als je naar je huidige uitgavenpatroon kijkt. Voor je gevoel kun je in eerste instantie misschien niet zoveel besparen, maar besef dat elke besparing er één is. Alle kleine beetjes samen, kunnen toch een mooie besparing opleveren. Zelf heb ik gemerkt dat het bij besparen ook gaat om omdenken. Vaak zitten we best vast in onze denkpatronen, omdat ‘we het altijd al zo doen’.

  • Kijk naar je abonnementen: welke heb je hiervan echt nodig?
  • Als je kijkt naar de abonnementen die je echt nodig hebt, kijk eens wat je daar zou kunnen besparen, door bijvoorbeeld over te stappen naar een andere aanbieder, zoals een SimOnly telefoon abonnement.
  • Zeg je huidige tv abonnement op en gebruik het internet en Apple TV of een Chromecast om tv te kijken. Dit heeft ons al veel bespaard de afgelopen jaren.
  • Maak je genoeg gebruik van je sportschool abonnement? Of kun je net zo goed thuis oefeningen doen? Op Youtube staan veel sport filmpjes waar je misschien ook wel uit de voeten kunt.

  Wat is financieel onafhankelijk?

  Financieel onafhankelijk betekent volgens het Nibud het volgende: “Financiële onafhankelijkheid wordt door het emancipatiebeleid omschreven als voldoende financiële armslag hebben om jezelf en je eventuele kinderen te kunnen onderhouden.” en: “Situatie waarbij het persoonlijke inkomen uit arbeid of eigen onderneming hoger is dan het wettelijk minimumloon.”

  Hoe wordt je financieel onafhankelijk, start een side hustle

  De conclusie is dat een side hustle je zeker kan helpen om financieel onafhankelijk te worden. Met een side hustle creëer je een extra inkomen. Daarnaast denk ik dat het belangrijk is om te kijken waarop je nu kunt besparen, en over een paar maanden weer eens. Het hebben van lage maandlasten is voor iedereen een goed idee.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk de licenties voor Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Bezig met affiliate marketing
  Wordpress website bouwer
  Training Wordpress website maken

  Dr. Schaepmanstraat 42
  7071 ZL ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?