Home » BLOG » Hoe verloopt het proces van een website maken? Wat jij moet weten.

Hoe verloopt het proces van een website maken? Wat jij moet weten.

Online met Marinka Online leeromgeving laten bouwen Learndash WordPress website laten maken Ulft

Als ondernemer kun je eigenlijk niet zonder een mooie website. Die kun je zelf maken. Maar… het werkt vaak sneller en veel efficiënter om iemand in te huren om dat voor jou te doen. In deze blog vertel ik je hoe ik dat aanpak. Om een website te kunnen maken naar jouw wensen, heb ik eerst wat informatie van jou nodig. Wat heb je zelf al gedaan, of heb je zelf al aangeschaft? Heb je al een basis? 

De volgende punten behoren tot de basis.

  • Heb je al een domeinnaam/hostingpartij? Informatie webhosting.
  • Heb je al een logo? 
  • Ben je er al uit wat je huisstijl is voor je bedrijf en dus voor je website? 
  • Weet je al welke kleuren je wilt gebruiken? 
  • Welke lettertypen voor je kopjes? 
  • Welk lettertype voor de tekst? 
  • Welke (rechtenvrije) afbeeldingen wil je gaan gebruiken? 
  • Wil je (rechtenvrije) foto’s gebruiken? Ik raad aan zo min mogelijk stockfoto’s te gebruiken en het liefst eigen foto’s te gebruiken. Dit kun je zelf maken in eerste instantie en/of combineren met foto’s gemaakt door een fotograaf. Als je eigen foto’s gebruikt, is dat leuker voor Google. En het oogt beter voor je website als je zoveel mogelijk zelfgemaakte foto’s gebruikt. 

Look & feel van je website.

Verder is het belangrijk dat jij voor jouw bedrijf bedenkt welke look & feel je wilt hebben. Wat past er bij jouw bedrijf? Welke uitstraling past daarbij? Ga op zoek naar websites die je mooi vindt én zoek ook naar websites die je niet mooi vindt. Kijk op websites van concurrenten. Welke look & feel hanteren zij voor hun bedrijf? Wat vindt je daarvan? Past het bij een bedrijf in die niche? Wat vindt je minder aan hun website? Let op dat je de look&feel niet één op één over wilt nemen van je concurrent, maar wel uniek wil zijn. Laat je inspireren. Schrijf deze websites op, of kopieer de website adressen, zodat je dit met mij kunt delen.

Teksten op je website.

Denk na over de teksten die je op jouw website geplaatst wilt hebben. Niet alleen jouw diensten moeten vermeld worden, maar vertel ook wie jij bent. Hoe ben jij gekomen waar je nu staat? Waar staat jouw bedrijf voor? Welk probleem los jij op voor jouw potentiële klant? Wat krijgt de klant als hij met jou in zee gaat? Bedenk dat een uitgebreide en kwalitatieve tekst het goed doet, voor je potentiële klanten én voor Google. Als je niet zo’n schrijver bent, kun je dit ook uitbesteden. Er zijn genoeg tekstschrijvers die hier hun werk van hebben gemaakt.

Foto’s op je website.

Hetzelfde geldt voor (rechtenvrije!) foto’s. Je kunt die zelf maken, of je kunt een fotograaf inhuren. Zorg voor voldoende goede foto’s van jezelf en van je werkplek. Misschien kun je foto’s laten maken als je aan het werk bent. Foto’s doen het goed op je website, mensen zijn geneigd meer door je website te klikken. En als je veel foto’s van jezelf laat zien, dan leren mensen je al een beetje kennen. Wil je (rechtenvrije!) afbeeldingen gebruiken, zorg dan dat je deze al klaar hebt zodat ik deze op je website kan plaatsen.

Video

Overweeg om een introductie video te maken. Als dit je niet ligt, dan moet je het vooral niet doen. Maar: een welkomstvideo op je website zou voor een hogere conversie kunnen zorgen. Zie je dit nu niet zitten? Dat is helemaal goed. Houd dit in je achterhoofd, misschien dat je over een tijdje anders over denkt.

Heb je bovenstaande helder voor jezelf? Dan nemen we de volgende stappen.

Als jij al deze informatie verzameld hebt, dan hebben we ons eerste gesprek. Dit om te kijken of het duidelijk is wat jouw verwachtingen zijn en welke functionaliteiten jij op je website wilt.

Daarna start ik met het maken van een eerste opzet van je website. Hiervoor stuur jij mij alle teksten, afbeeldingen en foto’s toe. Ik stuur jou de eerste opzet toe en ik vraag je binnen een week te reageren met op- en aanmerkingen. Dit bespreken we in een tweede gesprek. 

Vervolgens bouw ik de hele website en krijg je twee correctie rondes. Als je al weet dat je in de toekomst meerdere werkzaamheden wilt laten verrichten, dan kun je ook een strippenkaart afnemen, waarmee die werkzaamheden uitgevoerd worden. Dit kunnen veranderingen zijn zoals een knop wijzigen of een blog plaatsen.

Het proces samengevat.

Voor het laten maken van een website zijn meerdere stappen nodig. Als je voor je bedrijf een website wilt laten maken, denk dan al na over de stappen die we hierboven benoemd hebben. Dan verloopt het maken van je website door een expert sneller en efficiënter. 

Heb je na het lezen van deze blog vragen over het proces van een website maken? Neem contact met mij op, dan beantwoord ik jouw vragen.

Wil je meteen een afspraak inplannen? Dat kan hier.

Meer informatie over het laten bouwen van een WordPress website.

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

Tel: 06-42646320
info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2023 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?