Home » BLOG » Hoe verloopt het proces van een website maken? Wat jij moet weten.

Hoe verloopt het proces van een website maken? Wat jij moet weten.

Inhoudsopgave
  hoe-verloopt-het-proces-van-een-website-maken

  Als ondernemer kun je eigenlijk niet zonder een mooie website. Die kun je zelf maken, mits je weet waar je moet beginnen. Met dit artikel weet jij waar je op moet letten en waar je al over na moet denken.

  De volgende punten behoren tot de basis.

  • Start met het schrijven van je teksten. Dit is vaak het meeste werk en kost veel tijd. Als je je teksten in een eerst ruwe opzet al klaar hebt, dan is het bouwen van je website makkelijker.
  • Heb je al een domeinnaam/hostingpartij? Informatie webhosting.
  • Heb je al een logo? 
  • Ben je er al uit wat je huisstijl is voor je bedrijf en dus voor je website? 
  • Weet je al welke kleuren je wilt gebruiken? 
  • Welke lettertypen voor je kopjes? 
  • Welk lettertype voor de tekst? 
  • Welke (rechtenvrije) afbeeldingen wil je gaan gebruiken? 
  • Wil je (rechtenvrije) foto’s gebruiken? Ik raad aan zo min mogelijk stockfoto’s te gebruiken en het liefst eigen foto’s te gebruiken. Dit kun je zelf maken in eerste instantie en/of combineren met foto’s gemaakt door een fotograaf. Als je eigen foto’s gebruikt, is dat leuker voor Google. En het oogt beter voor je website als je zoveel mogelijk zelfgemaakte foto’s gebruikt. 

  Teksten op je website.

  Start eerst met het schrijven van een ruwe opzet van de teksten. Het hoeft niet perfect. Als je alles meteen perfect wil doen, dan vertraag je jezelf. Denk na over welke teksten wil jij op jouw website geplaatst hebben? Niet alleen jouw diensten moeten vermeld worden, maar vertel ook wie jij bent. Hoe ben jij gekomen waar je nu staat? Waar staat jouw bedrijf voor? Welk probleem los jij op voor jouw potentiële klant? Wat krijgt de klant als hij met jou in zee gaat? Bedenk dat een uitgebreide en kwalitatieve tekst het goed doet, voor je potentiële klanten én voor Google. Als je niet zo’n schrijver bent, kun je dit ook uitbesteden. Er zijn genoeg tekstschrijvers die hier hun werk van hebben gemaakt.

  Look & feel van je website.

  Verder is het belangrijk dat jij voor jouw bedrijf bedenkt welke look & feel je wilt hebben. Wat past er bij jouw bedrijf? Welke uitstraling past daarbij? Ga op zoek naar websites die je mooi vindt én zoek ook naar websites die je niet mooi vindt. Kijk op websites van concurrenten. Welke look & feel hanteren zij voor hun bedrijf? Wat vindt je daarvan? Past het bij een bedrijf in die niche? Wat vindt je minder aan hun website? Let op dat je de look&feel niet één op één over wilt nemen van je concurrent, maar wel uniek wil zijn. Laat je inspireren. Schrijf deze websites op zodat je dit later nog eens na kunt kijken.

  Foto’s op je website.

  Hetzelfde geldt voor (rechtenvrije!) foto’s. Je kunt die zelf maken, of je kunt een fotograaf inhuren. Zorg voor voldoende goede foto’s van jezelf en van je werkplek. Misschien kun je foto’s laten maken als je aan het werk bent. Foto’s doen het goed op je website, mensen zijn geneigd meer door je website te klikken. En als je veel foto’s van jezelf laat zien, dan leren mensen je al een beetje kennen.

  Video

  Overweeg om een introductie video te maken. Als dit je niet ligt, dan moet je het vooral niet doen. Maar: een welkomstvideo op je website zou voor een hogere conversie kunnen zorgen. Zie je dit nu niet zitten? Dat is helemaal goed. Houd dit in je achterhoofd, misschien dat je over een tijdje anders over denkt.

  Het proces samengevat.

  Voor het laten maken van een website zijn meerdere stappen nodig. Als je voor je bedrijf een website wilt maken, denk dan al na over de stappen die we hierboven benoemd hebben. Dan verloopt het maken van je website een stuk sneller en efficiënter. Wil je starten met het bouwen van je website? Volg de training WordPress website maken en maak een vliegende start!

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Tips om te starten met extra geld verdienen met je website of social media.

  ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?