Home » BLOG » Hoe passief inkomen opbouwen, lees deze tips

Hoe passief inkomen opbouwen, lees deze tips

hoe-passief-inkomen-opbouwen

Je bent op zoek naar mogelijkheden om passief inkomen op te bouwen. Want hoe mooi zou het zijn als er elke dag, week en maand geld op jouw bankrekening zou binnen stromen? En je meer rust zou ervaren en tijd hebben voor andere dingen in het leven dan werken. In deze blog neem ik je mee in de wondere wereld van online een passief inkomen opbouwen, met een aantal tips.

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen is een inkomen waarvoor je in principe niks hoeft te doen. Stel je bent op vakantie, dan zie je nog inkomsten binnen komen, zonder er werk voor te doen. Klinkt te mooi om waar te zijn? Wel als je er van uit gaat dat je dit binnen twee weken en zonder enige moeite even regelt. Dat gaat je niet lukken. Maar er zijn wel manieren waardoor je met strategisch werken (dus niet per se harder) een passief inkomen op kunt bouwen. Vaak hebben deze inkomstenstromen wel meer tijd nodig om winstgevend te zijn, zeg dus niet direct na het lezen van deze blog je baan op!

Manieren om passief inkomen op te bouwen

In de tijd waar veel mensen toegang hebben tot het internet, zijn er heel veel mogelijkheden om online geld te verdienen en een passief inkomen daarmee op te bouwen. Een aantal manieren zijn:

  • Affiliate marketing
  • Bloggen, stukjes tekst schrijven, zoals deze blog die je nu leest.
  • Verkopen van digitale producten, zoals templates, planners.
  • Start een Cash cow kanaal via Youtube
  • Start een Print On Demand shop

Affiliate marketing

Hoe-Passief-inkomen-verdienen-met-affiliate-marketing
Jennifer is een expert in affiliate marketing, met haar Super Affiliate cursus heb je direct een goede start om geld te verdienen.

Met affiliate marketing promoot je producten van anderen. Dit doe je door bijvoorbeeld een blog te plaatsen op je website over onderwerp x, met een aantal verwijzende links er in naar product a en b. Deze producten of diensten moeten wel met onderwerp waar je blog over gaat te maken hebben. Wanneer een lezer vervolgens iets koopt via zo’n linkje, dan betaalt de lezer daar niks extra’s over, of is de lezer juist goedkoper uit. Jij, als schrijver van de blog, verdient over deze verkoop een kleine commissie. Met social media kun je ook geld verdienen met affiliate marketing.

Start met bloggen!

Bloggen kan je geld opleveren als je het combineert met affiliate marketing, omdat je samenwerkingen met bepaalde bedrijven aangaat én door middel van advertenties op je website. Kies een onderwerp voor je blog waar je veel kennis over hebt én waar veel over wil en kan schrijven. Met goed geschreven blogs die lekker weg lezen en geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, trek je bezoekers naar je blog. En met meer bezoekers vergroot je je kansen op een passief inkomen. Wil je weten hoe je dit doet? En wil je er goed in worden? Investeer dan in tijd en leer hoe zoekmachine optimalisatie werkt. Wil je dit meteen goed aanpakken? Start met één van de cursussen van Gabriëlla van De SEO-school. Gabriëlla is een enthousiaste SEO expert en met haar cursussen, maak jij een vliegende start met je blog.

Alvast beginnen met het bouwen van de website voor je blog of affiliate website? Start met de training Bouw je WordPress website

Met mijn training Bouw je WordPress website, leer je een website te bouwen met een goede technische basis. De techniek van een website telt ook voor een deel mee hoe goed je gevonden wordt in de zoekmachines. In deze training leer ik je hoe je dat doet, want een groot aantal dingen heb je zelf in de hand. Zoals het kiezen van je hostingprovider, maar ook waarom je foto’s moet verkleinen voordat je ze op je website plaatst, en meer.

WordPress hosting vanaf €1,99 per maand

Verkopen van digitale producten

Het verkopen van digitale producten is ook een interessant manier van een passief inkomen op te bouwen. Ben jij bijvoorbeeld heel goed met Excel en maak jij graag een budgetterings excel bestand? Dan kun je dit al online verkopen. Vind je het leuker om creatief bezig te zijn en met een online programma zoals Canva uitnodigingen te maken? Ook dit kun je online verkopen. Dit kan dus met templates, planners, printables. Maar ook met Notion dashboards. Notion is een productiveits/plannings tool met veel mogelijkheden, waar men graag een dashboard voor koopt. Heb je veel kennis over onderwerp y? Schrijf dit uit en verkoop het als e-book. Hoe je dit allemaal kunt doen, wordt uitgelegd in het Become Financially Free membership. Al vanaf €14,95 per maand leer jij hoe je een passief inkomen op kunt bouwen. Lees ook: ‘Become Financially Free membership van Rowena Rousseau, een review’

hoe-passief-inkomen-verdienen-become-financially-free-membership
In het Become Financially Free membership leer je hoe je succesvol een passief inkomen kunt bouwen, al vanaf €14,95 per maand.

Start een Cash cow kanaal via Youtube

Een cash cow kanaal is een Youtube kanaal waar regelmatig nieuwe video’s in een bepaalde niche op geplaatst worden. Als het aantal abonnees en aantal views toenemen, kun je daar geld mee verdienen. Deze video’s plaats je met de juiste zoekwoorden, zodat ze gevonden kunnen worden op Youtube. Je hoeft deze video’s niet zelf allemaal te maken, dit kun je bijvoorbeeld uitbesteden via een website als Fiverr. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met video’s maken.

Start een Print On Demand shop

Een print on demand shop is ook een mogelijkheid om een passief inkomen op te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld een online shop zijn waar men drinkbekers kan laten drukken met een door hun gewenste tekst. Of een trui met een leuke quote erop, of een baby rompertje met een leuke tekst als ‘Baby’s first Birthday’ enzovoorts. De mogelijkheden zijn enorm. Het voordeel van een Print On Demand shop is dat je zelf geen voorraad van je producten thuis hebt. Dit heb je bijvoorbeeld wel een online kleding webshop.

Hoe passief inkomen opbouwen

Zoals je ziet, zijn er veel mogelijkheden om een passief inkomen op te bouwen. Houdt er rekening mee dat de methodes genoemd in deze blog, allemaal tijd nodig hebben om geld op te leveren. Het zijn net dieseltjes, als het eenmaal loopt, loopt het. De grootste uitdaging hierin in misschien niet eens het ‘hoe’ maar je eigen mindset. Het kan nogal nutteloos voelen de eerste periode dat je bezig bent met het opbouwen van passief inkomen, totdat je je eerste commissie, samenwerking, euro’s ontvangt! En dan de tweede, en derde..

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Bezig met affiliate marketing
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?