Home » BLOG » Een webshop starten met Shopify? Lees dit!

Een webshop starten met Shopify? Lees dit!

Inhoudsopgave
  een-webshop-starten-met-spotify

  Wanneer je een webshop wilt starten, is Shopify een mogelijkheid. Shopify zorgt voor de hosting, website, software en updates, jij zorgt voor de invulling van de webshop. Klinkt als een erg mooi en makkelijk systeem, ideaal als je geen ervaring hebt met het bouwen van een website en/of webshop. Ik nam de proef op de som en startte een testwebshop via Shopify. Lees je mee?

  Wat is Shopify?

  Shopify is een ‘Saas’: Software as a service. Software toepassingen worden via internet aangeleverd en om hier gebruik van te kunnen maken, neem je een abonnement op deze software service. De software is inclusief responsive en aanpasbare thema’s voor je website. Meer dan 1.700.000 bedrijven wereldwijd gebruiken Shopify.

  Een webshop starten met Shopify, wat zijn de mogelijkheden?

  • Je kunt zelf de look & feel van je website aanpassen.
  • Je kunt een onbeperkt aantal producten toevoegen.
  • Voor elk product kun je standaard drie opties voor elk product selecteren. Stel dat je jeans wil verkopen, dan kun je als opties bijvoorbeeld merk, maat en kleur als optie toevoegen. Meerdere opties zijn niet mogelijk, tenzij je via de Shopify App Store een app van derden toevoegt aan je shop. Je hebt de keuze uit gratis en betaalde apps. 
  • Je kunt Shopify eerst 14 dagen gratis uitproberen om te kijken of het past bij jou wensen.

  Wat zijn de abonnementskosten?

  Shopify werkt met diverse abonnementsvormen: ‘Basic Shopify’, ‘Shopify’ en ‘Advanced Shopify’. Met het basis shopify abonnement kun je webshop starten met een onbeperkt aantal producten, bieden ze 24/7 ondersteuning en meer. De kosten per abonnement zijn:

  Wanneer je net start met een kleine webshop, dan zou de basic variant voldoende moeten zijn. Je kunt later altijd nog je pakket verhogen.

  Shopify lite: voeg een koopknop toe aan je website.

  Onderaan de pagina staat nog een kleinere abonnements vorm: ‘Shopify lite’ voor $9,- per maand. Hiermee kun je geen online winkel opzetten, maar je kunt wel een koopknop toevoegen aan je website. Het biedt veel functies, zoals rapporten bekijken, cadeaubonnen uitgeven en facturen splitsen. Hiervoor heb je dus een eigen website nodig.

  En de transactiekosten?

  Er worden geen transactiekosten gerekend wanneer je Shopify Payments gebruikt, aldus de website van Shopify. Maar bij het gebruik van bijvoorbeeld IDEAL, betaal je 0% +€0,29 per transactie. Bij het gebruik van een creditcard, variëren de tarieven van 1,9% tot 2,9% + €0,25 per transactie. Als je géén gebruikt maakt van Shopify Payments dan rekent Shopify daar extra kosten voor: 2,0%. Op de website van Spotify kun je dit nog eens rustig bekijken.

  Wat zijn de voordelen van een webshop met Shopify?

  • Een van de voordelen van Shopify is dat je zonder dat je ooit een website of webshop gebouwd hebt, dat nu wel kunt. 
  • Je hoeft je niet druk te maken om hosting en updates. 
  • Shopify heeft een gratis app voor op je mobiele telefoon waarmee je je webshop kunt beheren. Een van de functies is dat je bestellingen en producten kunt beheren in de app en verkopen kunt volgen. De app is heel uitgebreid.
  • Je webshop maakt gebruik van een onbeperkte bandbreedte. Wanneer je meer producten toevoegt aan je webshop, betaal je hier niet extra voor.

  En de nadelen?

  • Een nadeel is, als je zelf de complete controle wilt houden over de look en feel, indeling van je webshop en alles wat daar omheen zit, dan is Shopify wellicht niet de beste optie.
  • Je hebt maandelijks terugkerende abonnements kosten, het is de vraag of je dit wilt.
  • Je betaalt per transactie een bedrag aan Shopify, als je geen gebruik maakt van Shopify payments. 

  Is er een alternatief voor Shopify?

  Er zijn meer online services waarmee je een webshop kunt starten, vaak gaat dit met een abonnementsvorm. Je kunt er ook voor kiezen om op je WordPress website en webshop te bouwen met Woocommerce. Je investeert één keer in het (laten) bouwen van een webshop, zonder de maandelijkse terugkerende abonnementskosten. Je kunt met je webbouwer wel een service abonnement afspreken voor je webshop.

  Een webshop starten met Shopify?

  Shopify is een mooi systeem voor als jij wel een webshop wilt starten, maar geen kennis hebt van een website en/of webshop bouwen. Je betaalt maandelijks een bedrag, voor het gebruik van hun software en updates en ze je krijgt 24/7 support van Shopify. Wanneer je meer mogelijkheden wilt in je Shopify webshop, kun je door middel van apps, de mogelijkheden uitbreiden. Deze kun je downloaden in de Shopify Appstore. 

  Wil jij wel een webshop starten, maar niet met Shopify? Neem contact op voor de mogelijkheden!

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online met Marinka
  Bezig met affiliate marketing
  Wordpress website bouwer
  Training Wordpress website maken

  Dr. Schaepmanstraat 42
  7071 ZL ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?