Home » BLOG » Een betaalpagina maken, tips

Een betaalpagina maken, tips

Inhoudsopgave

  Een betaalpagina maken kan makkelijk en snel met een checkout software zoals Plug&Pay en Kennis.shop. Maak gebruik van AI functie die geïntegreerd zit in de Plug&Pay software. De AI functie is zo ‘getraind’ dat je met een paar woorden converterende betaalpagina’s maakt, met over het algemeen goed lopende, normale zinnen. De teksten kun je aanpassen. Toen deze functie uitkwam heb ik deze uitgetest en wat is het een ontzettend toffe functie. Dit scheelt je erg veel tijd. Ook al zou je de output van AI gebruiken als leidraad voor de teksten op je betaalpagina, dan ben je alsnog snel.

  Een betaalpagina maken, gebruik een checkout software

  Wil je geen gedoe met techniek, dan is gebruik maken van een checkout software een goed idee. Je koppelt deze betaalpagina’s makkelijk aan je bestaande website, omdat je de link van de betaalpagina plaatst op de verkooppagina van je website. Checkout softwares kun je ook zonder website gebruiken, bijvoorbeeld door de link van de betaalpagina te delen via social media en in je nieuwsbrief.

  Een betaalpagina maken voor een WordPress website

  Voor je WordPress website kun je ook een betaalpagina maken. Vaak wordt WordPress in combinatie met Woocommerce gebruikt. Woocommerce heeft standaard betaalpagina’s, die automatisch geïnstalleerd worden. Nadeel is vaak dat deze standaard betaalpagina’s totaal niet bij de uitstraling van je website passen en dat veel mensen ze aan willen passen. Gebruik je een pagebuilder? Dan kan het zijn dat de pagebuilder hiervoor mogelijkheden biedt, bekijk hiervoor de website van je pagebuilder.

  Een betaalpagina maken voor een WordPress website, zonder Woocommerce

  Heb je een WordPress website, maar gebruik je liever geen Woocommerce voor je betaalpagina? Heb je geen zin in het instellen van Woocommerce, het stukje techniek wat daarbij komt kijken, om nog maar te zwijgen over de eventuele foutmeldingen die tijdens updates naar voren kunnen komen? Wil je je zelf het gemakkelijk maken? Maak dan gebruik van een checkout software zoals Kennis.shop of Plug&Pay, dit gaat je veel stress schelen.

  Voor- en nadelen van een betaalpagina gemaakt met Woocommerce

  Er zitten wat voor- en nadelen aan een betaalpagina gemaakt met Woocommerce.

  Voordelen:

  • Woocommerce is in de basis uitvoering gratis te gebruiken. Voor alles wat niet in de basis uitvoering zit, moet je op zoek naar een gratis of betaalde plugin.
  • Woocommerce is net zoals WordPress een open source software, er zijn veel plugins daar voor op de markt.

  Nadelen:

  • Uitstraling: Woocommerce levert standaard pagina’s aan. Voor het doel is dat prima, maar de vormgeving past vaak niet bij het uitstraling van het bedrijf en de website. Je kunt de stijl van de betaalpagina vaak aanpassen wanneer je een pagebuilder gebruikt. Daarna moet je o.a. zorgen dat de juiste betaalpagina getoond wordt op de website. Al met al is dit best wel een werk, helemaal als je onervaren hierin bent.
  • Onnodig veel stappen: De stappen die de klant moet zetten via betaalpagina’s van Woocommerce, zijn er onnodig veel. Hoe vaker een klant moet klikken, hoe groter de kans dat de klant afgeleid wordt en de aankoop niet afrond. Je kunt dit aantal stappen verkleinen met een plugin zoals deze.
  • Niet voor de niet zo technische gebruikers: Ben je niet zo ervaren met WordPress en Woocommerce, dan kan Woocommerce ontzettend frustrerend zijn. Wil je het leren, realiseer je dat waarschijnlijk behoorlijk wat tijd gaat kosten.
  • Extra plugins nodig om functies uit te breiden: Wil je extra functies voor je Woocommerce shop, dan moet je op zoek naar een gratis / betaalde plugin. Nadeel is dat hoe meer plugins je gebruikt, hoe groter de kans wordt op foutmeldingen.

  Voor- en nadelen aan betaalpagina’s gemaakt met een checkout software

  Aan betaalpagina’s gemaakt met een checkout software zitten ook wat voor- en nadelen.

  Voordelen:

  • Geen technische kennis nodig: Voor het maken van betaalpagina’s met checkout software heb je geen technische kennis nodig.
  • Snel online: Binnen 10 minuten kun je jouw betaalpagina online hebben.
  • Geen onderhoudskosten / stress: Je hebt geen aparte onderhoudskosten, omdat bij deze softwares een abonnement hoort.
  • Geen hostingkosten: Je hebt geen hostingkosten, je neemt een abonnement af om deze software te mogen gebruiken.

  Nadelen:

  • Niet voor grote webshops: Checkout software’s kunnen ingezet worden naast grote webshops, maar om dit alleen te gebruiken bij een grote webshop, dan maak je het zelf wat lastig. Bij een grote webshop kun je je beter verdiepen in WordPress en Woocommerce, of dit uitbesteden.
  • Vaak met abonnement: Voor het gebruik van een checkout software sluit je een abonnement af. Hiervoor maak je gebruik van de checkout software en wordt het onderhoud van de software je uit handen genomen.

  Dit heb je nodig na het maken van de betaalpagina

  Om je betaalpagina daadwerkelijk te laten functioneren, heb je een koppeling nodig met een payment service provider zoals Mollie of Stripe. Zij verwerken de betalingen.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk de prijzen voor Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Bezig met affiliate marketing
  Wordpress website bouwer
  Training Wordpress website maken

  Dr. Schaepmanstraat 42
  7071 ZL ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?