Home » BLOG » Ebook verkopen op je eigen website. Volg dit stappenplan.

Ebook verkopen op je eigen website. Volg dit stappenplan.

ebook-verkopen-op=je-eigen-website

Je hebt een bak aan kennis beschikbaar en je hebt besloten om hier geld mee te gaan verdienen. Een van de manieren waarop dit kan, is om je kennis te gebruiken om er een ebook van te maken en deze te verkopen via je eigen website. Misschien heb je je ebook al klaar staan om te verkopen, alleen pieker jij je suf over het hoe. In dit blog neem ik je mee in de opties die er zijn.

Wat heb je nodig om je ebook te verkopen op je eigen website?

Om je ebook te verkopen op je eigen website, heb je eigenlijk niet zoveel nodig:

  • Het ebook.
  • Een landingspagina waarop je vertelt waarom men jouw absoluut aan moet schaffen en een ‘koop nu’ knop.
  • Een betaalprovider en een software voor een betaalsysteem die tussen de landingspagina en de betaalprovider in staat: Men schaft via deze pagina het ebook aan. 
  • Een e-mailaccount of een software voor e-mailmarketing. Wanneer iemand het ebook heeft gekocht, moet je zelf het ebook versturen naar de klant. Of je automatiseert dit via een software voor e-mailmarketing.

Waarmee verkoop je je ebook? Deze software opties heb je.

Met de volgende software combinaties verkoop jij je e-book

Met deze softwares heb je diverse mogelijkheden, de kosten variëren per software.

Geen WordPress website? Open een (bijna) kant en klare webshop bij deze aanbieders

Het is fijn dat deze mogelijkheden bestaan, bekijk of deze opties passen bij jou en je bedrijf. Vaak zitten er terugkerende kosten verbonden aan een kant en klare webshop, bedenk voor jezelf of dit nu bij je past. 

Meer weten over een webshop starten met Shopify? Ik schreef er een blog over, lees ‘m hier.

Te technisch? Verkoop je ebook via een externe verkoopservice

Geen zin in technisch geneuzel? Kies er dan voor om je ebook te verkopen via bol.com of Amazon. De winst op je ebook zal minder zijn, omdat er kosten zullen zijn voor het verkopen via dit soort verkoopservices. Het voordeel van een externe verkoopservice is dat ze een groter bereik hebben en dus meer potentiële klanten kunnen bereiken. Aan de andere kant: hoe groot is de kans dat jouw klant op een site als bol.com door de bomen het bos nog ziet en daadwerkelijk jouw ebook tegen komt?

Mijn advies: verkoop je ebook via je eigen website

Wat is de beste keuze? Mijn advies: Verkoop je ebook via je eigen website. Investeer in jezelf, leer hoe jij een WordPress website bouwt en hoe jij online kunt verkopen. Dan heb je alles in eigen beheer. Ja, je zorgt zelf voor de verkoop van je ebook, en ja, dat kost tijd. Leer hoe je SEO toepast, schrijf goede blogs rondom je ebook. Gebruik Pinterest om extra verkeer naar je website te trekken.

De tips in dit blog zijn in eerste instantie geschikt voor websites gebouwd met WordPress. Een aantal softwares zijn niet geschikt voor andere systemen dan WordPress.

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2023 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?