Home » BLOG » Digitale producten verkopen op Etsy

Digitale producten verkopen op Etsy

Digitale producten verkopen op Etsy. Het is voor een groeiend aantal mensen een bron van inkomsten. We kunnen wel zeggen dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Als je je er in gaat verdiepen, dan kan het allemaal overweldigend aanvoelen. Maar als je eenmaal weet hoe en wat, dan is het een ontzettend tof platform!

Welke digitale producten kun je verkopen op Etsy?

De volgende digitale producten kun je verkopen op Etsy:

 • Social media templates
 • Website templates
 • Uitnodigingen voor bruiloften, kinderfeestjes, verjaardagsfeestjes
 • Templates voor E-books
 • Planners
 • Presets
 • Digitale kunst, zoals aangepaste portretfoto’s

Welke fysieke producten kun je verkopen op Etsy?

Op Etsy worden veel zelfgemaakte fysieke spullen verkocht, zoals:

 • Sieraden
 • Kleding
 • Schoenen
 • Tassen
 • Sleutelhangers
 • Telefoonhoesjes
 • Poppetjes voor bijvoorbeeld een seizoenstafel (mijn eerste kennismaking met Etsy!)

En nog veel meer! 

Zijn er kosten verbonden aan het verkopen op Etsy?

Ja, er zijn kosten verbonden aan het verkopen op Etsy, maar deze zijn erg laag. Lager dan wanneer je zelf een webshop hebt. Per product die je op Etsy hebt staan, betaal je maandelijks zo’n €0,22. Wanneer je zelf een webshop hebt, betaal je de kosten voor de hosting, evt. software licenties en de bouw en het onderhoud van de webshop, als je dit uitbesteedt. Een eigen website is wel erg interessant voor e-commerce doeleinden, denk er zeker over na om zelf je website te bouwen. Je leert een eigen website bouwen met mijn online training.

Starten met het verkopen van digitale producten op Etsy

Zelf ben ik geïnteresseerd in alles waarmee je online geld kan verdienen. Sinds de komst van het internet (en dat is al even geleden!) ben ik er door gefascineerd. Digitale producten verkopen via Etsy is een hele mooie manier om online geld te verdienen. Het nadeel van nieuwe verdienmodellen opstarten is dat het je tijd én headspace kost. Het kost je tijd om alles uit te zoeken, om producten te creëren en je moet weten welke stappen je moet nemen om daadwerkelijk verkopen te genereren via Etsy.

Tip: De Etsy academy!

Starten met verkopen op Etsy, dat is zo gedaan, mits je weet welke stappen je moet zetten om een succesvolle Etsy shop op te zetten. Op Google kun je het een en ander wel vinden over het starten van een Etsy shop, maar niet alles vind je daar. Mijn houvast bij het openen en uitbreiden van mijn Etsy shop was en is toch echt de Etsy Academy van het Become Financially Free Membership. Naast dat je er heel veel informatie kan vinden over online ondernemen, staat er sinds kort dus ook een Etsy Academy op! Deze academy kun je volgen als je in het membership zit. Een aanrader!

digitale-producten-verkopen-etsy

Extra tips om te starten met online geld verdienen

 • Wanneer je wil starten met online geld verdienen, dan is het verstandig om je eerst een periode op 1 verdienmodel te richten. Zelf barst ik altijd van de ideeën en ben ik geneigd om alles door elkaar te doen. Maar de waarheid is: je gaat sneller wanneer je je richt op 1 verdienmodel. Echt waar! Maak gebruik van deze Passive Income Planner om je houvast te geven en daadwerkelijk stappen te zetten.

>>> De Passive Income Planner koop je hier >>>

 • Is online verkopen op Etsy niks voor jou? Er zijn tal van andere manieren om online een inkomen te kunnen verdienen. Denk aan de verkoop van je eigen e-books, templates of korte verhalen via je eigen website. Deze producten kunnen uiteindelijk ervoor zorgen dat je een passief inkomen kunt genereren. Start met dit membership om meer te leren over het genereren van een passief inkomen.

>>> Ga naar het membership over genereren van een passief inkomen >>>

 • Start als Virtueel Assistent. Als VA zijn de mogelijkheden enorm: agendabeheer, afspraken beheer, social media manager, blogger, contentmanager enz. De enige voorwaarde is dat je de benodigde taken online kunt doen.

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2023 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?