Home » BLOG » Daglicht bureaulamp met led. Dit is waarom je ‘m moet gebruiken

Daglicht bureaulamp met led. Dit is waarom je ‘m moet gebruiken

Daglicht-bureaulamp-met-led
Zo ziet dat er uit, een setting met laptop en een daglicht bureaulamp met led Ondanks dat het overdag is, werkt het fijn met een daglicht lamp. Ik merk dat ik er fitter van wordt en een betere concentratie heb, zeker op een bewolkte dag.

Een daglicht bureaulamp met led. Heb jij er al eens van gehoord? Mijn partner werkt veel met daglicht lampen, omdat het voor zijn werk belangrijk is dat hij de juiste kleuren ziet. Bijkomend voordeel van een daglicht bureaulamp is dat het je actiever maakt en zorgt voor een betere concentratie vanwege het nagebootste daglicht. Dit zijn de voordelen die ik ervaar bij het gebruik van deze lamp en die bij mij absoluut op nummer 1 staan. Al helemaal op de dagen dat het bewolkt is en er minder licht naar binnen komt.

Wanneer is een led bureaulamp een led bureaulamp met daglicht?

Een led bureaulamp is een led bureaulamp met daglicht als o.a. het aantal Kelvin tussen de 5000 en 5500 Kelvin zit. Het gaat om de zogenoemde kleurtemperatuur van de lamp. Kleurtemperatuur van lampen wordt weergegeven in het aantal Kelvin, waarbij geldt: hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer het licht. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe ‘koeler/kouder’ het licht. 1900 Kelvin is bijvoorbeeld vergelijkbaar met warm licht zoals kaarslicht. 5500 Kelvin is standaard wit daglicht, zoals een heldere lucht. Een daglichtlamp met 5000 K(elvin) is een goede benadering van daglicht.

Bekijk de deal van daglicht bureaulamp met LED

De juiste kleuren zien met een bureaulamp

Als je fotograaf, designer of bijvoorbeeld tandtechnicus van beroep bent, dan is het belangrijk dat je de juiste kleuren ziet. Dit is te beïnvloeden met een daglichtlamp met de juiste waarden. Een daglichtlamp met de juiste waarden zorgt ervoor dat de kleuren juist weergegeven worden. Ik maak even een vergelijking naar het dagelijks leven: stel je gaat winkelen en je ziet een trui in een bepaalde kleur die je helemaal geweldig vindt en waarvan je vindt dat deze je goed staat. Grote kans dat als jij buiten de winkel komt met je net gekochte product, dat de kleuren dan anders uitvallen dan toen je net in de winkel stond. De lampen in de winkel geven dan niet de juiste kleuren weer.

Let hier op voor een bureaulamp met kleurechte weergave

Om met een bureaulamp een kleurechte weergave te zien, zou een bureaulamp met daglicht hier aan moeten voldoen: Een kleurtemperatuur tussen de 5000 en 5500 Kelvin en een CRI waarde van >95 CRI / Ra. CRI staat voor Colour Rendering Index, oftewel kleurweergave index. Daglicht geeft kleuren het beste weer, dat is licht met een CRI van 100 Ra. Hoe hoger de CRI van een lamp is, hoe natuurgetrouwer je de kleuren ziet.

Daglicht bureaulamp met led kopen, nog een paar tips

Deze daglichtlamp heeft drie kleurstanden. Stand ‘Cool’ is vergelijkbaar met daglicht. ‘Bright’ is een wat zachtere kleur. ‘Warm’ is een warme kleur, ideaal om bijvoorbeeld bij te lezen.

Nog een paar tips voor het kopen van een daglicht bureaulamp met led:

  • Het is fijn als je geen last hebt van schaduw, deze daglicht bureaulamp met LED voorkomt dat.
  • Een led daglicht bureaulamp met bewegingssensor zorgt ervoor dat je niet kunt vergeten de lamp uit te zetten.
  • Een bureaulamp met verschillende kleur temperaturen en met de mogelijkheid tot het dimmen van licht is prettig.
  • Kies voor een bureaulamp met led en daglicht die je ogen beschermt, waar je dus indirect licht van hebt.

Mijn ervaring met het gebruik van een daglicht bureaulamp met led

Mijn ervaring met het gebruik van een daglicht bureaulamp met led, is dat ik mij fitter voel en dat mijn concentratie veel beter is. Dit werkt ook wanneer ik de daglichtlamp overdag gebruik, juist bij bewolkt weer. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Als het in het najaar eerder donker wordt, dan zit ik standaard knikkebollend op de bank rond een uur of acht. Wanneer ik deze daglicht bureaulamp aan zet, merk ik dat ik minder moe ben. Nu kan ik ’s avonds even puzzelen, lezen of werken op mijn laptop, zonder erg vermoeid te zijn door te weinig licht. Ik vind het een hele verademing en het maakt mij een stuk productiever.

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Bezig met affiliate marketing
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?