Home » BLOG » Alternatief voor Linktree gebruiken op je Instagram profiel.

Alternatief voor Linktree gebruiken op je Instagram profiel.

alternatief-voor-linktree-gebruiken-op-je-instagram-profiel

Waarschijnlijk heb jij wel eens een Instagram bericht gelezen met informatie of een aanbieding, waarbij vermeld staat: “Link in bio!” Heel eerlijk gezegd: het was mij niet meteen duidelijk waarom en hoe ik op die link zou moeten klikken? Ik had het bericht toch al gelezen? Na even uitproberen kwam ik er achter dat er inderdaad een linkje in de biografie stond. Dit kan trouwens ook gewoon de link van je website zijn. Hier kan je op klikken voor meer informatie. Als je bijvoorbeeld naar je nieuwe blog verwijst die je net gepubliceerd hebt, kun je via zo’n linkje zorgen dat je volgers direct bij deze blog uitkomen.

Hoe kun je dit doen?

Er zijn meerdere manieren, maar een erg bekende manier om dit te doen is via Linktree. Toen ik dit voor het eerst zag staan bij een profiel, dacht ik dat ik met een of andere malafide link te maken had. Na toch even wat onderzoek gedaan te hebben blijkt het een dienst te zijn, die je gratis én betaald kan gebruiken. In deze blog beperk ik mij tot de gratis versie. Het is een dienst die er voor zorgt dat jij met één link in je Instagram profiel, meerdere linkjes kan plaatsen. Die linkjes heb jij dan toegevoegd aan Linktree. Dus je klikt dan op de link in de biografie, dan wordt er een scherm geopend met meerdere linkjes.

Leuk, maar waarom?

Inderdaad, leuk. Maar waarom zou je het gebruiken? Ik vind het zelf best omslachtig. Je moet een account aanmaken bij Linktree. Waarbij ik meteen denk: Alwéér ergens een account aanmaken, wachtwoord onthouden/toevoegen aan je browser/…. enz. Dan ben je ook nog beperkt in de stijlen die je kunt kiezen.

Nadelen Linktree

  • Statistieken? Alleen totalen van kliks en views (aantal keren dat de link bekeken is) zijn zichtbaar, niet per dag, week, maand.
  • De mensen die jou pagina bezoeken, worden niet bij jou website statistieken opgeteld, maar bij die van Linktree. Klikken mensen dan door naar jou website, dan ziet Google Analytics deze bezoekers als “referral”. Dan heb je dus geen idee hoe deze bezoeker op jou website terecht is gekomen.
  • Standaard is het linktree logo zichtbaar.
  • Je kunt gebruiken maken van een aantal “Pre-designed themes” Wat betekent dat je vastzit aan de layout die Linktree bepaald.
  • Via Linktree wordt je niet gevonden in de zoekmachines, dat is ook zonde.

Wat is dan het alternatief?

Er zijn meerdere mogelijkheden/alternatieven dan Linktree. Ik beperk mij nu tot één optie en dat is volgens mij de makkelijkste optie. Je maakt je eigen pagina met linkjes. In de door jouw gewenste kleuren en met het logo van jouw bedrijf. Je bent niet beperkt in het aantal linkjes en kunt er dus vermelden wat volgens jou relevant is. Dit is een voorbeeld van mijn Instagram linkjes pagina.

Hoe maak je zo’n pagina dan?

Deze uitleg geldt voor websites gemaakt met WordPress. Je maakt een extra pagina aan en deze noem je bijvoorbeeld Instagram. Deze vul je in op een mobielvriendelijke manier en zo simpel en overzichtelijk mogelijk. Dan zet je de URL van deze pagina in je Instagram profiel.

Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

Online met Marinka
Bezig met affiliate marketing
Wordpress website bouwer
Training Wordpress website maken

Dr. Schaepmanstraat 42
7071 ZL ULFT

info@onlinemetmarinka.nl

KvK: 80301428
Btw: NL002914553B30

Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

© Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?