Home » BLOG » Affiliates maken van je klanten, gebruik een affiliate systeem

Affiliates maken van je klanten, gebruik een affiliate systeem

Inhoudsopgave

  Affiliates maken van je tevreden klanten doe je met een affiliate systeem. Hiermee vergroot je je omzet op een relatief makkelijke manier. Wanneer je je tevreden klanten de mogelijkheid geeft om jouw producten te promoten, is dat een win-win situatie. Je tevreden klant promoot je product en wanneer iemand anders via zijn of haar unieke affiliate link je product aanschaft, dan ontvangt je klant een commissie over de aankoop, van jou, als affiliate adverteerder. Je producten worden dus op commissiebasis gepromoot.

  Affiliates maken van je klanten: Wat is een affiliate systeem?

  affiliate-systeem-affiliates-maken-van-je-klanten
  Affiliate systeem: affiliates maken van je klanten

  Een affiliate systeem is een software wat ervoor zorgt dat verkopen via de unieke link van je tevreden klant geregistreerd worden en hoeveel commissie de tevreden klant heeft verdiend met deze verkopen. De tevreden klant heeft als affiliate inzicht via het affiliate dashboard in het aantal clicks en de verdiende commissies. Jij als affiliate adverteerder stelt zelf de commissie percentages in en je kunt ook kiezen voor wederkerende commissies bij bijvoorbeeld abonnementen. Niet alle affiliate systemen hebben dezelfde functies, kijk wat bij jou en je bedrijf past.

  Affiliates maken van je klanten: Verschillende soorten affiliate systemen

  Er zijn verschillende soorten affiliate systemen. In Nederland zijn deze en deze twee hele bekende aanbieders van affiliate systemen. Deze werken buiten je website om, mocht je een website hebben. Er bestaan ook affiliate systeem softwares voor je WordPress website, zoals Affiliate WP.

  • Plug&Pay: bij het abonnement voor affiliate marketing software in, zit een module waar je betaalpagina’s mee maakt voor je producten. Hiervoor hoef je dus geen aparte webshop te hebben.
  • PayPro biedt de mogelijkheid om alleen gebruik te maken van een affiliate systeem, zonder per se gebruik te moeten maken van de betaalpagina software met een max van 20 transacties per maand.
  • Kennis.shop is een software om makkelijk betaalpagina.s te maken en biedt in de toekomst ook affiliate software aan, reserveer hier jouw affiliate tools!
  • Plugin voor WordPress websites: Zoals Affiliate WP.

  Affiliates werven

  Affiliates werven doe je door bestaande klanten de mogelijkheid aan te bieden om een affiliate te worden voor je product. Heb je veel volgers op social media en heb je veel mensen op je e-maillijst staan? Daar kun je ook vermelden dat het mogelijk is om affiliate te worden voor je producten. Ook kun je affiliates werven op een Marktplaats voor affiliates. Deze is inbegrepen bij de Plug&Pay en PayPro affiliate marketing systeem software.

  Affiliate marketing systeem software, kies voor een zo compleet mogelijk affiliate systeem.

  Wanneer affiliates jouw product promoten, dan verdienen ze commissies. Deze moeten uitbetaald worden en de affiliates moeten hiervoor een factuur van jou krijgen. Mijn tip: kies om met een zo compleet mogelijk affiliate systeem te werken, om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Een goed voorbeeld hiervan is deze en deze. En natuurlijk wil je dat jij en je affiliates de statistieken in kunnen zien, om te kijken waar en hoe er geschaafd kan worden aan de strategie om je producten te promoten, vaak is dit inclusief zo’n affiliate systeem.

  Wil je affiliates maken van je klanten, maar is je budget voor een affiliate systeem niet zo groot?

  Wil je affiliates maken van je klanten, maar is je budget voor een affiliate systeem niet zo groot? Je kunt er dan voor kiezen om affiliates een persoonlijke kortingscode te geven en een commissie percentage af te spreken. Je kunt dan op de facturen zien aan de hand van de persoonlijke kortingscodes, via welke affiliate de verkoop komt en op deze manier de verdiende commissie berekenen en door middel van een factuur uit betalen aan je affiliates. Vind je dit te veel gedoe? Dan heeft PayPro een voordelige optie voor een affiliate systeem.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Tips om te starten met extra geld verdienen met je website of social media.

  ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?