Home » BLOG » Affiliate marketing beginnen zonder website, mét social media

Affiliate marketing beginnen zonder website, mét social media

Inhoudsopgave

  Affiliate marketing beginnen zonder website, kan dat? Jazeker! Affiliate marketing is zeker niet alleen weggelegd voor mensen die een website hebben. Affiliate marketing is op meer manieren in te zetten, dan alleen via een website, zoals via je nieuwsbrief en via sociale media, zoals Instagram, Facebook en Pinterest.

  Direct starten met affiliate marketing zonder website? Klik hier voor de Pinterest Challenge.

  Of bekijk de deal voor The Ultimate Affiliate Marketing Guide hier

  Als affiliate promoot je producten of diensten van een adverteerder. Koopt iemand iets via jouw link, dan ontvang jij daar een commissie over.

  Wat is affiliate marketing?

  Wat is affiliate marketing? Als affiliate promoot je producten of diensten van een adverteerder, bijvoorbeeld via je nieuwsbrief of via sociale media. (Via een website laat ik in dit artikel buiten beschouwing.) Stel je promoot een stofzuiger van een adverteerder op je Instagram account. Onder of bij die promotie deel je jouw unieke affiliate link, die je krijgt van de adverteerder of zelf aan kunt maken via het affiliate programma van de adverteerder.

  Affiliate marketing is geen ‘Get Quick Rich Methode’

  Op social media circuleren video’s met snelle jongens die zeggen dat ze grote bedragen hebben verdiend met de verkoop van 1 product, of er wordt gedaan alsof iedereen binnen no-time €10.000 per maand kan verdienen met affiliate marketing met een paar simpele stappen. Ook hierbij geldt: als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat 9 van de 10 keer ook. Affiliate marketing heeft vaak een bepaalde aanloop tijd nodig, maar je kan er een mooi inkomen mee opbouwen.

  Is er wel geld te verdienen met affiliate marketing, zonder website?

  affiliate-marketing-beginnen-zonder-website
  Affiliate marketing beginnen zonder website, met social media

  Er is zeker geld te verdienen met affiliate marketing zonder website. Je moet je wel realiseren dat het niet een kwestie is van 1 bericht per week op social media gooien. Het vraagt om doorzettingsvermogen om een beetje een bereik op te bouwen. Ook kost het tijd om iets van een systeem inrichten om berichten automatisch te beantwoorden enz. Bovenal heb je een strategie nodig om van affiliate marketing zonder website, een succes te maken.

  Is affiliate marketing een manier om passief inkomen te verdienen?

  Ja en nee. Het kost tijd om iets op te bouwen met affiliate marketing. Het kost veel uitzoekwerk: welke niche ga je promoten, via welk social media kanaal ga je dat doen, welke adverteerders kun je promoten, hoe vind je de programma’s om adverteerders te vinden? Werk je met social media om de producten te promoten? Dan zul je tijd en energie moeten steken in het schrijven van berichten, plaatjes erbij zoeken en deze berichten in moeten plannen. En niet te vergeten: je moet weten hoe het social media kanaal werkt. Wil je een paar dagen vrij zijn? Dan moet je voldoende berichten al vooraf ingepland hebben. Als je merkt dat het voldoende ‘loopt’ dan kan het zijn dat je wat passief inkomen gaat verdienen. Maar er helemaal niks meer aan hoeven doen, zal er niet bij zijn.

  Hoe start je met affiliate marketing zonder website?

  Hoe start je met affiliate marketing zonder website?

  1. Kies eerst je niche. Het is belangrijk om je in eerste instantie op 1 niche te richten. Wanneer je je op 1 niche richt, is de kans groter dat je affiliate avontuur een succes wordt. Dit geldt ook voor blogs en bedrijven: wanneer zij zich op 1 niche richten, dan is de kans op succes groter.
  2. Onderzoek welk affiliate producten hierbij passen.
  3. Meld je aan bij affiliate netwerken.
  4. Start met het vullen van je social media account met kwalitatieve content. Vaak beoordelen affiliate netwerken je account voordat je toegelaten wordt. Dit geldt niet bij alle affiliate netwerken.
  5. Start met het delen van je content en bouw een fanbase op. Zorg dat het aantal volgers op je social media kanaal groeit, dan zou het bereik van je account ook moeten groeien.
  6. Wanneer je account goedgekeurd is door affiliate netwerken, kun je deze affiliate links gaan delen. Denk bij een social media account als Instagram aan een service zoals Linktree, waar je linkjes kan plaatsen. Bij Facebook kun je de links delen in je berichten en bij Pinterest kun je de links plaatsen bij de pin beschrijving.
  7. Optioneel: gebruik bij bijvoorbeeld Instagram een programma als Manychat, om automatisch een link van een e-book of salespage waar ze het e-book aan kunnen vragen, te sturen.
  8. Optioneel: Maak een salesfunnel van 2 pagina’s. Op de eerste pagina kan men zich inschrijven om het e-book / lijstje met je favoriete home styling producten / je nieuwsbrief te ontvangen. Op de tweede pagina vertel je wat over het product of de service die je promoot. Hierin verwerk je ook je affiliate links.

  Affiliate marketing beginnen zonder website, mét social media, het is zeker mogelijk

  Het is zeker mogelijk om affiliate marketing in te zetten zonder een website, maar met social media. Je moet weten welke stappen je hiervoor moet zetten en welke opties er zijn. Nu is een artikel over een onderwerp als deze nooit helemaal volledig, omdat de ontwikkelingen op dit gebied snel gaan. Desalniettemin hoop ik dat ik je enthousiast gemaakt heb over affiliate marketing. Het is een mooie manier om een extra inkomstenstroom op te zetten naast je baan in loondienst, bedrijf of als thuisblijfouder. Je moet alleen de stappen weten, starten en experimenteren met wat wel en wat niet werkt.

  Sommige linkjes in deze blog bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat ik een kleine bijdrage krijg wanneer jij besluit een betaald lidmaatschap op de tool af te nemen via deze link. De prijs is voor jou gewoon hetzelfde of juist lager.

  Online geld verdienen

  Verkoop digitale producten uit het PLR Library Membership in je Etsy shop of in je eigen webshop
  Hét (bijna) alles in 1 platform om te leren online geld te verdienen
  Maak en verkoop je eigen cursus

  Meer lezen over 'Online geld verdienen' en 'Affiliate marketing'

  Affiliate software systemen

  Probeer nu 14 dagen gratis uit, klik hier
  Bekijk de licenties voor Kennis.shop, klik hier

  Online met Marinka
  Bezig met affiliate marketing
  Wordpress website bouwer
  Training Wordpress website maken

  Dr. Schaepmanstraat 42
  7071 ZL ULFT

  info@onlinemetmarinka.nl

  KvK: 80301428
  Btw: NL002914553B30

  Portretfoto's door Maxime Haak van MaxGraphy

  Privacyverklaring
  Algemene voorwaarden

  © Copyright 2020 - 2024 Online met Marinka Alle rechten voorbehouden

  Gratis tips ontvangen over het bouwen van websites?